Despre noi

Susține proiectele noastre

Suntem o organizație neguvernamentală, non profit, care și-a început activitatea în anul 2004, în Oradea. Suntem o organizație caritabilă, care luptă pentru o lume cu mai puțină sărăcie, inspirată de credința creștină catolică.

Luptăm pentru o lume în care vocile săracilor sunt auzite și nevoile lor sprijinite, în care fiecare persoană este liberă să crească și să trăiască în pace și demnitate și în care valorile creștine să contribuie la construirea unei lumi mai bune.

Caritas Eparhial Oradea este membră a Confederației Caritas România, care este afiliată prin Caritas Europa la Caritas Internationalis.

Misiunea

Sprijinim în mod caritabil şi fără discriminare de orice fel persoanele şi familiile din comunitate aflate în dificultate prin derularea de proiecte, programe şi servicii sociale integrate care răspund inovativ necesităţilor familiilor aflate în dificultate, persoanelor fără adăpost şi vârstnicilor, aplicând un management eficient, cu ajutorul unei echipe motivate şi închegate, care se formează continuu.

Promovând voluntariatul, susţinem valorile creştine şi educarea populaţiei spre caritate. Contribuim la dezvoltarea locală şi regională, suntem credibili şi vizibili în comunitate.

Valorile Caritas

Caritate, Compasiune, Speranță, Dreptate, Solidaritate, Responsabilitate, Comunitate, Integritate,
Dăruire, Inovație

Voluntariat