Un nou curs de clovni

3 august 2022

Trupa ,,Prieteni pentru un zâmbet’’ caută voluntari care doresc să aducă bucurie copiilor din centrele de zi și copiilor internaţi la Spitalul ,,Dr. Gavril Curteanu’’ din Oradea.

După doi ani în care vizitele la copiii din centre au fost mai puține, vizitele la copiii din spital au fost întrerupte din cauza Pandemiei de Covid-19, voluntarii clovni doctori își caută colegi în arta terapiei prin zâmbet. Dacă vrei să te alături echipei, să aduci zâmbete copiilor din spitale, culoare și voie bună, poți să o faci chiar acum, pentru că Asociaţia Caritas Eparhial Oradea (ACEO) anunţă deschiderea unui nou curs de clovni care va începe în data de 22 August 2022.

Doritorii vor fi învăţaţi să dăruiască zâmbete, să facă picturi pe față, să modeleze baloane şi să împartă voie bună, prin jocuri, mişcare scenică şi trucuri de magie. Cursul este gratuit și va consta în cinci întâlniri, care vor avea loc după-masa, la finalul cărora absolvenţii vor susţine un examen.

Cei care doresc să se înscrie la curs trebuie să aibă vârsta de minim 15 ani, să fie voluntari Caritas, iar dacă nu sunt, se pot înscrie ca voluntar, cât ai zice “Hocus Pocus” şi să participe la cel puţin 80% din întâlniri. Înscrierile la curs se pot face la numărul de telefon: 0785 284 472 sau la adresa voluntariat@caritaseparhial.ro.

Trupa de clovni „Prieteni pentru un zâmbet” desfăşoară o gamă largă de activităţi, clovnii ACEO participă săptămânal la activitățile din cadrul centrelor partenere, vor putea relua vizitele la copiii internaţi în Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” din Oradea. De asemenea, clovnii organizează spectacole şi scenete pentru copii, participă la diferite evenimente şi ajută la strângerea de fonduri pentru programele asociaţiei.

Patricia PELE
Coordonator voluntari


Vezi alte noutăți

5 mai 2025
Un număr tot mai mare dintre beneficiarii cantinei sociale aleg să se implice în mod voluntar în activitățile zilnice de întreținere a spațiului.
4 mai 2025
Duminică, 4 mai a.c., rezidenții „Casei Frențiu” au avut ocazia de a-și exercita dreptul la vot cu ajutorul unei urne mobile, deplasată special pentru alegerile locale și cele prezidențiale.
4 mai 2025
La cantina socială a Asociației Caritas Eparhial Oradea, considerăm că vocea beneficiarilor este esențială pentru buna funcționare a serviciului. De aceea, ne consultăm permanent cu ei, chiar și în ceea ce privește meniul zilnic, pentru a ne asigura că preparatele răspund nevoilor reale, atât din punct de vedere nutrițional, dar și din prisma problemelor de sănătate pe care aceștia le au. Avem 30 de persoane zilnic, la masă. O media anuală ne arată că pragul cantinei sociale ne este trecut de 80 de persoane distincte care devin beneficiari acestui serviciu. Oameni de care suntem alături pe tot parcursul anului, oameni cărora încercăm să le îndulcim zilele, sărbătorindu-le aniversările. Prin existența dușurilor sociale, oferim mai mult decât posibilitatea efectuării igienei corporale; oferim posibilitatea recăpătării unui strop din demnitatea pierdută în haosul vieții de pe stradă. Curățenia personală devine astfel o punte spre redobândirea încrederii în sine și a sentimentului de apartenență la societate. Fiind un serviciu licențiat, respectăm cerințele legale, care impun nu doar aplicarea chestionarelor de satisfacție ci și prezența cutiei pentru sesizări și reclamații. Ne bucurăm de fiecare dată când beneficiarii semnează procesul verbal aferent verificării acestei cutii care, în cele mai multe cazuri, reflectă lipsa de reclamații – o dovadă a colaborării și comunicării deschise dintre personalul cantinei sociale și cei în slujba cărora ne aflăm: oameni ai străzii, oameni rămași ai nimănui. Consilierea socială, îndrumarea și sprijinul pentru întocmirea diverselor dosare de care acești oameni au nevoie au un efect pozitiv asupra vieții de zi cu zi. Le mulțumim beneficiarilor pentru felul direct, sincer și spontan în care ne împărtășesc orice doleanță. Această deschidere este prețioasă pentru noi și ne asumăm responsabilitatea de a ține cont de ceea ce exprimă, căutând cele mai potrivite răspunsuri la nevoile lor reale. Ei știu că pot apela la noi, iar noi știm că împreună putem să căutăm soluții care să le facă viața mai suportabilă, mai sigură și, mai ales, mai demnă. Teodora BODA Asistent social principal
Mai multe noutăți