Rezultatele campaniei „Ia şi tu Cutia de Crăciun”, 2023

30 decembrie 2023

Asociaţia Caritas Eparhial Oradea a desfăşurat, în perioada 1 decembrie - 24 decembrie 2023, campania „Ia şi tu Cutia de Crăciun”, în care se cerea ca rezultatul renunţărilor să fie dăruit de fiecare persoană în parte unor familii aflate în dificultate. Campania s-a desfăşurat în parohii din Oradea şi împrejurimi, şcoli şi licee din Oradea. Suma colectată astfel a fost de: 26.203 lei, după cum urmează: 

Parohii: (14.966 lei)
Parohia Mănăstirea „Maica Domnului”, Oradea, 4.510 lei;
Parohia „Sfântul Nicolae”, Oradea I, 2.899 lei;
Parohia „Sfântul Gheorghe”, Oradea, 1.300 lei;
Parohia „Schimbarea la Faţă”, Velenţa, Oradea, 2.205 lei;
Parohia „Duminica Tuturor Sfinților”, Oradea, 1.376 lei;
Parohia „Sfânta Treime”, Oradea, 1.450 lei;
Parohia 1 Mai, Haieu, 425 lei;
Parohia Santandrei I, 970 lei;
Parohia Santandrei II, 256 lei.


Licee, şcoli: 10.812 lei
Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, 1.490 lei;
Colegiul Național „Iosif Vulcan”, 2.622 lei;
Step by Step „Iuliu Maniu” Oradea, 6.700 lei.

Suma colectată în urma acestei campanii va fi folosită pentru Centrul After School „Sfântul Martin” din Ioaniș, (beneficiari 67 copiii); Serviciul duşuri sociale (30 adulţi) şi Cantina socială din Oradea (35 adulţi).

Dorim să mulţumim celor care au hotărât ca renunţarea lor să se concretizeze într-un ajutor material pentru persoanele aflate în dificultate.

Pr. Olimpiu Todorean
Preşedinte

Vezi alte noutăți

5 mai 2025
Un număr tot mai mare dintre beneficiarii cantinei sociale aleg să se implice în mod voluntar în activitățile zilnice de întreținere a spațiului.
4 mai 2025
Duminică, 4 mai a.c., rezidenții „Casei Frențiu” au avut ocazia de a-și exercita dreptul la vot cu ajutorul unei urne mobile, deplasată special pentru alegerile locale și cele prezidențiale.
4 mai 2025
La cantina socială a Asociației Caritas Eparhial Oradea, considerăm că vocea beneficiarilor este esențială pentru buna funcționare a serviciului. De aceea, ne consultăm permanent cu ei, chiar și în ceea ce privește meniul zilnic, pentru a ne asigura că preparatele răspund nevoilor reale, atât din punct de vedere nutrițional, dar și din prisma problemelor de sănătate pe care aceștia le au. Avem 30 de persoane zilnic, la masă. O media anuală ne arată că pragul cantinei sociale ne este trecut de 80 de persoane distincte care devin beneficiari acestui serviciu. Oameni de care suntem alături pe tot parcursul anului, oameni cărora încercăm să le îndulcim zilele, sărbătorindu-le aniversările. Prin existența dușurilor sociale, oferim mai mult decât posibilitatea efectuării igienei corporale; oferim posibilitatea recăpătării unui strop din demnitatea pierdută în haosul vieții de pe stradă. Curățenia personală devine astfel o punte spre redobândirea încrederii în sine și a sentimentului de apartenență la societate. Fiind un serviciu licențiat, respectăm cerințele legale, care impun nu doar aplicarea chestionarelor de satisfacție ci și prezența cutiei pentru sesizări și reclamații. Ne bucurăm de fiecare dată când beneficiarii semnează procesul verbal aferent verificării acestei cutii care, în cele mai multe cazuri, reflectă lipsa de reclamații – o dovadă a colaborării și comunicării deschise dintre personalul cantinei sociale și cei în slujba cărora ne aflăm: oameni ai străzii, oameni rămași ai nimănui. Consilierea socială, îndrumarea și sprijinul pentru întocmirea diverselor dosare de care acești oameni au nevoie au un efect pozitiv asupra vieții de zi cu zi. Le mulțumim beneficiarilor pentru felul direct, sincer și spontan în care ne împărtășesc orice doleanță. Această deschidere este prețioasă pentru noi și ne asumăm responsabilitatea de a ține cont de ceea ce exprimă, căutând cele mai potrivite răspunsuri la nevoile lor reale. Ei știu că pot apela la noi, iar noi știm că împreună putem să căutăm soluții care să le facă viața mai suportabilă, mai sigură și, mai ales, mai demnă. Teodora BODA Asistent social principal
Mai multe noutăți