Din inimi de copii!

22 martie 2022

Joi, 10 martie 2022, am demarat activitățile proiectului ”Din inimi de copii”. Scopul proiectului este organizarea, în perioada Postului Mare, a unor colecte de obiecte și alimente pentru a ajuta copiii și familiile refugiate la noi din Ucraina și sensibilizarea copiilor prin acțiuni concrete de efort, sacrificiu, renunțare pentru cei care au mai puțin decât noi sau care trec prin situații de criză.


Încă din 7 martie, copiii au negociat cu părinții lor cum se vor implica în activitățile gospodărești, pentru a face mici sacrificii și eforturi și astfel să obțină banii necesari cumpărării produselor igienice, propuse pentru prima colectă.


Fericiți, copiii au venit azi cu produsele obținute prin muncă și au împărtășit cu colegii de clasă și cu cei din clasele vecine poveștile pe care le au în legătură cu ajutorul pe care îl fac astfel familiilor refugiate din calea războiului. Spre surprinderea tuturor, entuziasmul copiilor a fost peste așteptări, aceștia aducând produse foarte variate, multe și utile.


Am fost impresionate de modul în care elevii au ajutat la transportarea și selectarea produselor. Erau transpirați de la efort, deoarece au adus produsele de la etaje la parter, dar se ștergeau cu mâna și continuau cu zâmbetul pe buze, conștienți că fac ceva util. Acest lucru demonstrează că au fost impresionați de drama refugiaților și sunt conștienți de importanța gestului lor.


Cu siguranță entuziasmul lor va continua și în săptămânile viitoare, iar mesajele de suflet pe care copiii le creează, cum sunt desenele, textele, rugăciunile, gândurile personale, vor însoți colecta săptămânală.

https://liceuliuliumaniu.ro/2022/03/11/din-inimi-de-copii/

 

Joi, 17 martie 2022, cei peste 400 de școlari ai claselor Step by Step au continuat să ne surprindă în mod plăcut cu motivația puternică de a face fapte bune, de a renunța la timp, la propriii bănuți, de a se implica mai mult în activitățile gospodărești, pentru a cumpăra rechizite atât de necesare copiilor refugiați care, prin desen, colaj sau scris își pot alina frustrările și suferințele.


De dimineață s-au bucurat când cutiile dedicate colectei s-au umplut cu: creioane, pixuri, stilouri, penare gata echipate, ascuțitori, lipiciuri, caiete de tot felul, ghiozdane și foarte multe creioane colorate și seturi de carioci.


S-au adunat din nou ca să împărtășească povestea acestor rechizite, au citit povești create de ei prin care si-au exprimat empatia față de cei în nevoi.


Au dus cu grijă cutiile spre reprezentanții Asociației Caritas Eparhial Oradea, cărora le mulțumim pentru sprijin și colaborare și n-au uitat să întrebe care este obiectul celei de-a treia colecte.


Pentru toate, vă mulțumim dragi copii și părinți cu care ne mândrim, pentru că putem face echipă de fiecare dată când situația o cere!

(https://liceuliuliumaniu.ro/2022/03/18/din-inimi-de-copii-a-doua-colecta/)

 

 

Prof. Lia ȘIPOȘ


Vezi alte noutăți

4 mai 2025
Duminică, 4 mai a.c., rezidenții „Casei Frențiu” au avut ocazia de a-și exercita dreptul la vot cu ajutorul unei urne mobile, deplasată special pentru alegerile locale și cele prezidențiale.
4 mai 2025
La cantina socială a Asociației Caritas Eparhial Oradea, considerăm că vocea beneficiarilor este esențială pentru buna funcționare a serviciului. De aceea, ne consultăm permanent cu ei, chiar și în ceea ce privește meniul zilnic, pentru a ne asigura că preparatele răspund nevoilor reale, atât din punct de vedere nutrițional, dar și din prisma problemelor de sănătate pe care aceștia le au. Avem 30 de persoane zilnic, la masă. O media anuală ne arată că pragul cantinei sociale ne este trecut de 80 de persoane distincte care devin beneficiari acestui serviciu. Oameni de care suntem alături pe tot parcursul anului, oameni cărora încercăm să le îndulcim zilele, sărbătorindu-le aniversările. Prin existența dușurilor sociale, oferim mai mult decât posibilitatea efectuării igienei corporale; oferim posibilitatea recăpătării unui strop din demnitatea pierdută în haosul vieții de pe stradă. Curățenia personală devine astfel o punte spre redobândirea încrederii în sine și a sentimentului de apartenență la societate. Fiind un serviciu licențiat, respectăm cerințele legale, care impun nu doar aplicarea chestionarelor de satisfacție ci și prezența cutiei pentru sesizări și reclamații. Ne bucurăm de fiecare dată când beneficiarii semnează procesul verbal aferent verificării acestei cutii care, în cele mai multe cazuri, reflectă lipsa de reclamații – o dovadă a colaborării și comunicării deschise dintre personalul cantinei sociale și cei în slujba cărora ne aflăm: oameni ai străzii, oameni rămași ai nimănui. Consilierea socială, îndrumarea și sprijinul pentru întocmirea diverselor dosare de care acești oameni au nevoie au un efect pozitiv asupra vieții de zi cu zi. Le mulțumim beneficiarilor pentru felul direct, sincer și spontan în care ne împărtășesc orice doleanță. Această deschidere este prețioasă pentru noi și ne asumăm responsabilitatea de a ține cont de ceea ce exprimă, căutând cele mai potrivite răspunsuri la nevoile lor reale. Ei știu că pot apela la noi, iar noi știm că împreună putem să căutăm soluții care să le facă viața mai suportabilă, mai sigură și, mai ales, mai demnă. Teodora BODA Asistent social principal
1 mai 2025
La Centrul rezidențial „Casa Frențiu” al Asociației Caritas Eparhial Oradea, ziua de 1 Mai a fost prilej de sărbătoare.
Mai multe noutăți