Colecta a treia

28 martie 2022

Joi, 23 martie a.c., a fost mare mobilizare, mare, în clasele Step by Step de la Liceul Greco-Catolic ”IULIU MANIU”!


Din nou, copiii s-au străduit să facă activități suplimentare, pentru a contribui prin efortul propriu la ajutorul oferit din suflet refugiaților din Ucraina. Unii au trimis produsele alimentare, chiar dacă au lipsit din motive medicale, prin părinții lor.


Pe chipul lor se poate citi bucuria faptelor bune și satisfacția de a face împreună gesturi mici pentru alți copii și familiile lor greu încercate!


Învățăm astfel, pas cu pas, că a fi voluntar înseamnă mult pentru o lume mai bună!

Antonia, din clasa a II-a, ne-a bucurat cu textul imaginat de ea, cu ocazia ultimei colecte:

 

Mazărea răsfățată


Azi e a treia zi în care noi, elevii claselor Step by Step de la Liceul Greco-Catolic colectăm alimente neperisabile.

Înainte ca voluntarii de la Caritas Eparhial Oradea să ajungă după colectă, mazărea s-a gândit că nu-i convine să fie donată.

- Vreau să fiu păstrată pentru totdeauna! spuse ea.

Chiar atunci conserva de porumb, auzind-o, i-a spus:

- Eu mă bucur că îi pot ajuta pe alții! Tu știi cui vom fi donați?

- Nu!!

- Vom fi donați refugiaților din Ucraina. Mulți ucraineni și-au părăsit casele și țara din cauza războiului.

- Vai de mine!! Îmi pare rău pentru ceea ce am spus adineauri! Chiar vreau să fiu donată!!

- Păi atunci ce mai așteptăm ?

Alimentele au așteptat răbdătoare să fie livrate și consumate.


Ce bine e să ajuți!!

 

Lia ȘIPOȘ

Coordonator proiect


Vezi alte noutăți

4 mai 2025
Duminică, 4 mai a.c., rezidenții „Casei Frențiu” au avut ocazia de a-și exercita dreptul la vot cu ajutorul unei urne mobile, deplasată special pentru alegerile locale și cele prezidențiale.
4 mai 2025
La cantina socială a Asociației Caritas Eparhial Oradea, considerăm că vocea beneficiarilor este esențială pentru buna funcționare a serviciului. De aceea, ne consultăm permanent cu ei, chiar și în ceea ce privește meniul zilnic, pentru a ne asigura că preparatele răspund nevoilor reale, atât din punct de vedere nutrițional, dar și din prisma problemelor de sănătate pe care aceștia le au. Avem 30 de persoane zilnic, la masă. O media anuală ne arată că pragul cantinei sociale ne este trecut de 80 de persoane distincte care devin beneficiari acestui serviciu. Oameni de care suntem alături pe tot parcursul anului, oameni cărora încercăm să le îndulcim zilele, sărbătorindu-le aniversările. Prin existența dușurilor sociale, oferim mai mult decât posibilitatea efectuării igienei corporale; oferim posibilitatea recăpătării unui strop din demnitatea pierdută în haosul vieții de pe stradă. Curățenia personală devine astfel o punte spre redobândirea încrederii în sine și a sentimentului de apartenență la societate. Fiind un serviciu licențiat, respectăm cerințele legale, care impun nu doar aplicarea chestionarelor de satisfacție ci și prezența cutiei pentru sesizări și reclamații. Ne bucurăm de fiecare dată când beneficiarii semnează procesul verbal aferent verificării acestei cutii care, în cele mai multe cazuri, reflectă lipsa de reclamații – o dovadă a colaborării și comunicării deschise dintre personalul cantinei sociale și cei în slujba cărora ne aflăm: oameni ai străzii, oameni rămași ai nimănui. Consilierea socială, îndrumarea și sprijinul pentru întocmirea diverselor dosare de care acești oameni au nevoie au un efect pozitiv asupra vieții de zi cu zi. Le mulțumim beneficiarilor pentru felul direct, sincer și spontan în care ne împărtășesc orice doleanță. Această deschidere este prețioasă pentru noi și ne asumăm responsabilitatea de a ține cont de ceea ce exprimă, căutând cele mai potrivite răspunsuri la nevoile lor reale. Ei știu că pot apela la noi, iar noi știm că împreună putem să căutăm soluții care să le facă viața mai suportabilă, mai sigură și, mai ales, mai demnă. Teodora BODA Asistent social principal
1 mai 2025
La Centrul rezidențial „Casa Frențiu” al Asociației Caritas Eparhial Oradea, ziua de 1 Mai a fost prilej de sărbătoare.
Mai multe noutăți