AcasăPromovareDUŞURI SOCIALE

Promovare

Duşurile sociale reprezintă un serviciu născut din nevoia pe care am constatat-o de-a lungul timpului la persoanele fără adăpost: aceea de a avea un loc adecvat în care să se spele. Astfel, atunci când am construit Cantina Socială pentru a îmbunătăţii condiţiile de pregătire dar mai ales cele de servire a mesei, am inclus în plan şi construirea a patru duşuri: două pentru femei şi două pentru bărbaţi. În prezent, persoanele care locuiesc pe stradă sau în condiţii improprii (fără apă curentă, lumină sau căldură), pot să vină de două ori pe săptămână să facă duş. Ei primesc săpun, şampon, prosop şi la cerere, haine curate pentru a se schimba.
Pentru fiecare persoană/familie se face un dosar. Beneficiarii vin şi solicită ajutorul, moment în care sunt înscrişi în baza de date a asociaţiei. În baza cererii, asistenţii sociali realizează o Anchetă socială la domiciliul solicitantului, chiar dacă acesta locuieşte pe străzi, tocmai pentru a se vedea exact condiţiile de viaţă. Pe baza anchetei sociale se realizează de către asistenţii sociali împreună cu beneficiarii, un Plan personalizat de intervenţie. Acesta este realizat pe baza nevoilor reale ale persoanelor dar şi a resurselor de care ele dispun. Planul personalizat de intervenţie cuprinde atât responsabilităţile asociaţiei cât şi ale beneficiarilor, precum şi paşii care trebuie urmaţi pentru a ajunge după o anumită perioadă de timp la o schimbare reală şi de durată a situaţie.
Pentru acest serviciu sunt necesare:
săpun lichid,
şampon,
aparate de ras de unică folosinţă,
spumă de bărbierit,
produse de curăţenie – soluţii pentru curăţat şi dezinfectat.
Costul serviciului, incluzând apa, căldura, hainele şi materialele pe care le distribuim este de 9 euro/persoană/duş.
Cost lunar: 1.296 euro/lună.
ASOCIATIA CARITAS EPARHIAL ORADEA
IBAN: RO27 BTRL 0050 1205 7261 6902 (LEI)
IBAN: RO10 BTRL 0050 4205 7261 6902 (EURO)
IBAN: RO06 BTRL 0050 2205 726169XX (USD)