AcasăNoutăţi200912 Decembrie: Colecta de Crăciun 2009

Colecta de Crăciun 2009

A devenit o tradiţie ca, în perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, Asociaţia Caritas Eparhial Oradea să organizeze ,,Colecta de Crăciun”. Scopul acesteia este colectarea de alimente care vor fi donate celor 120 de familii beneficiare ale serviciilor asociaţiei noastre. Beneficiarii au fost înscrişi în baza noastră de date, în urma unei anchete sociale efectuate de personalul specializat de care dispunem.
Dorim să vă reamintim că la colecta de alimente pe care am organizat-o anul trecut au participat 47 de voluntari de toate vârstele. Aceştia au dedicat sărmanilor 464 de ore. Dacă ar fi trebuit să plătim pentru aceste ore, ar fi trebuit să dăm 3.016 lei. Ca urmare a implicării acestora şi a inimii deschise a donatorilor, am reuşit să sprijinim familiile nevoiaşe, aflate în evidenţele asociaţiei, atât în perioada sărbătorilor cât şi în primele două trimestre ale anului 2009. Anul trecut s-au strâns alimente în valoare de 9.100 lei.
Colecta de Crăciun din acest an se desfăşoară în perioada 12 - 23 decembrie, zilnic, între orele 10.00 - 21.00, la un supermarket în Oradea situat pe Calea Clujului, nr. 231.
Pr. Olimpiu Todorean