AcasăNoutăţi201127 Septembrie: În vizită la Caritas

În vizită la Caritas

În data de 26 septembrie a.c., a avut loc vizita parohiei „San Martino” din Riccione, Italia la Caritas Eparhial Oradea. Grupul a fost format din 20 de persoane în frunte cu Don Maurizio Fabbri preotul paroh al parohiei italiene.
Vizita a început cu slujba Sfintei Liturghii celebrată în ritul bizantin de către Pr. Olimpiu Todorean (parohul comunităţii şi directorul Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea), preotul Ioan Crăciun, capelanul spitalului şi don Maurizio Fabbri în Biserica „Sfântul Gheorghe din incinta spitalului de neuropsihiatrie din Oradea. La sfârşitul slujbei Pr. Olimpiu a prezentat istoria şi situaţia Biserici Greco-Catolice din România în special cea orădeană, răspunzând şi întrebările puse de către persoanele din grup, care nu cunoşteau această realitate. Oaspeţi italieni au rămas foarte impresionaţi de situaţia biserici şi de importanţa misionară a acestei mici comunităţi.
Întâlnirea a continuat cu vizita la Centrul Social „Maria Rosa”, astfel oaspeţii au cunoscut situaţia Caritasu-lui Greco - Catolic orădean, fiindu-le prezentate activităţile actuale şi perspectivele de viitor. După ce au vizitat clădirea nou construită au vizitat şi Catedrala Greco Catolică.
La sfârşitul vizitei, oaspeţi fiind impresionaţi, au arătat disponibilitate de a continua raportul dintre Caritas Eparhial Oradea şi parohia „San Martino” din Riccione, care a început câteva luni în urmă când această comunitate a ales proiectul din România pe care să-l susţină financiar cu banii ce s-au adunat în perioada Postului Mare 2011.
Vasile Şoptea