AcasăNoutăţi201128 Aprilie: COMUNICAT

COMUNICAT

Distribuirea de alimente este o sărbătoare atât pentru beneficiari, cât şi pentru noi, ca asociaţie.
În perioada Postului Mare am organizat o colectă de alimente în trei biserici greco-catolice din Oradea (Catedrala „Sfântul Nicolae”, Biserica „Maica Domnului”, Biserica „Sfânta Treime” din Oradea). Credincioşii au cumpărat sau au renunţat la diferite alimente pentru a le dona celor cărora soarta le-a fost mai puţin favorabilă.
Alimentele au fost colectate cu sprijinul voluntarilor. În fiecare duminică din Postul Mare, 28 de voluntari, cu vârste cuprinse între 16 şi 65 de ani, s-au implicat în colecta pe care am organizat-o.
Cei care au ales să se implice în această colectă au făcut 150 de ore de voluntariat. Dacă ar fi să contabilizăm orele de lucru a voluntarilor am ajunge la suma de 975 lei.
La colectă s-au adunat alimente de bază, şi anume: ulei (131 de litri), făină (163 de Kg), zahăr (294 de Kg) orez (106 de Kg) etc., cu o valoare de inventar de 2.935 lei. Unii credincioşi au ales să facă donaţii în bani.
Donaţiile în bani au fost în valoare de 8.261 lei.
Din alimentele colectate asigurăm pachetele alimentare pe toată perioada anului. De aceste pachete beneficiază peste 100 de familii aflate în dificultate. Aceste familiile au venituri mici, insuficiente pentru asigurarea măcar a unei mese pe zi. Din banii pe care-i câştigă aceşti oameni îşi achită facturile sau chiria. De asemenea, sprijinim cu pachetele alimentare persoane singure, vârstnice, care se gospodăresc dintr-un pachet luni întregi.
Anul aceasta doar 46 de familii au ales să ridice pachetul cu alimente cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paşti.
Pr. Olimpiu Todorean