AcasăNoutăţi20115 Aprilie: Ziua Nasului Roşu

Ziua Nasului Roşu

Vineri, 1 aprilie 2011, a avut loc Marşul Nasului Roşu, un eveniment aflat la a treia ediţie. Marşul Nasului Roşu face parte din Ziua Nasului Roşu, o zi internaţională ce a luat naştere în 25 decembrie 1985, în Marea Britanie, ca reacţie a lumii civilizate la problema foametei cu care se confrunta Continentul Negru, şi Etiopia în particular.
Scopul marşului organizat de Caritas Eparhial Oradea a fost aducerea unui zâmbet pe buzele orădenilor şi distribuirea de baloane modelate copiilor. De asemenea, clovnii au avut ocazia să se auto-promoveze şi în acelaşi timp să aducă în atenţia orădenilor ideea de voluntariat. A fost un prilej pentru ei de a se manifesta şi în afara spitalului, unde îşi desfăşoară de obicei activitatea.
La marş au participat 19 tineri voluntari ai Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea, tineri care fie sunt clovni de câţiva ani, fie sunt clovni în devenire urmând în această perioadă cursul de clovni.
Mesaje ca “Un zâmbet nu costă” şi “Zâmbiţi vă rog“ i-au făcut pe orădeni ca cel puţin pentru câteva clipe, să uite de probleme, să iasă din monotonia zilnică şi, în cele din urmă, să zâmbească.
Iulia Iova