AcasăNoutăţi20117 Ianuarie: Caritas - locul I in topul filantropilor din Romania

Caritas - locul I in topul filantropilor din Romania

Forbes Romania a realizat, pentru al doilea an consecutiv, topul filantropilor din România, pe trei categorii: fundaţii, companii mari, companii medii şi mici. Pe primele trei locuri la fundaţii s-au situat Caritas Romania (cu 12,97 milioane de euro buget în 2009), Fundaţia Dinu Patriciu (cu 5,4 milioane euro) şi Fundaţia World Vision (cu 5,1 milioane euro).
Potrivit ediţiei 2010, secţiunea Fundaţii, Caritas ocupă locul întâi în funcţie de bugetul alocat programelor sociale derulate în anul 2009, de respectiv 12,97 milioane de euro. Fondurile au fost alocate în 2009 pentru proiecte de care au beneficiat 55.632 de persoane.
Toate organizaţiile Caritas din România au parteneriate cu autorităţile locale şi furnizează servicii copiilor din mediile defavorizate aflaţi în risc, persoanelor cu nevoi speciale, bătrânilor, familiilor numeroase şi cu venituri mici. În Bucureşti, 90% din beneficiarii Caritas sunt ortodocşi. (http://www.adevarul.ro/forbes)
Urmăriţi o dezbatere cu tema „Filantropia la români”. Participă reprezentanţii a două dintre fundaţiile clasificate în „Topul filantropilor” realizat de revista Forbes România. Aceştia sunt: Doina Crângaşu, director executiv al fundaţiei Caritas România şi Emil Olteanu, director executiv al fundaţiei Habitat for Humanity. (Videoclipul doi)