AcasăNoutăţi200914 Noiembrie: Mii de stele pentru sărmani

Mii de stele pentru sărmani

Asociaţiile Caritas Eparhial şi Caritas Catolica din Oradea au aprins, în faţa Teatrului de Stat din Oradea, lumânări pentru copiii sărmani, oamenii străzii, bătrânii singuri, pentru cei bolnavi şi cei marginalizaţi.
          Numele acţiunii ,,Un milion de stele’’ este dat de numărul simbolic al lumânărilor aprinse sâmbătă de organizaţiile diecezane sau eparhiale Caritas din România. Modelul este unul european. Prin această acţiune organizaţiile de binefacere Caritas au încercat să ofere o scânteiere de speranţă pentru cei sărmani, pentru cei marginalizaţi şi pentru suferinzi.
          Micile făclii au strălucit feeric în noapte. În felul acesta Asociaţiile Caritas Catolica şi Caritas Eparhial Oradea s-au alăturat unui eveniment petrecut simultan în Iaşi, Satu-Mare, Târgu-Mureş, Cluj-Napoca, Blaj şi Timişoara. Manifestarea se desfăşoară înainte de Crăciun şi în Belgia, Franţa, Germania, Luxemburg.
          ,,Am încercat să oferim semne vizibile pentru o societate solidară şi o lume dreaptă, de luptă împotriva sărăciei şi a excluziunii sociale. Gestul nostru de solidaritate poate fi o flacără de speranţă aprinsă în sufletele acelora care ridicându-şi ochii spre lumină, pot să vadă în ea Izvorul Luminii’’, a declarat părintele Olimpiu Todorean, preşedintele Asociaţiei Caritas Eparhial din Oradea.
          Evenimentul s-a bucurat de prezenţa episcopul greco-catolic de Oradea, Virgil Bercea, care a sfinţit lumânările şi care a invitat persoanele prezente să rostească, în limba română şi maghiară, rugăciuni pentru cei nevoiaşi.
Crina Dobocan
www.bihon.ro