AcasăNoutăţi201015 Noiembrie: Un milion de stele la Oradea

Un milion de stele la Oradea

Organizaţiile Caritas Eparhial Oradea şi Caritas Catolica Oradea au organizat, la Oradea, în cadrul celei de a doua ediţii la nivel naţional, evenimentul intitulat “Un milion de stele”, sâmbătă, 13 noiembrie 2010, ora17:00, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, în Piaţa 1 Decembrie.
Scopul acestui eveniment a fost acela de a oferi semne vizibile pentru o societate solidară şi o lume dreaptă, de luptă împotriva sărăciei şi a excluziunii sociale.
La eveniment au participat PSS László Böcskei şi PSS Virgil Bercea, care au ţinut un cuvânt de încurajare şi de îndemn la solidaritate cu cei care sunt în nevoie. Au participat un grup de studenţi de la Seminarul Teologic „Sfinţii Trei Ierarhi”, un grup de la Mânăstirea „Maica Domnului” format din tineri de la grupul „Allegria” şi din parohie, un grup de tineri de la Liceul „Szent László”, angajaţi Caritas, voluntari Caritas şi peste 300 de persoane care au dorit să fie solidare cu cei săraci, bătrâni, suferinzi, prin aceste lumini simbol al luminii vieţii lor.
Suma obţinută din donaţii, în valoare de 1.069 lei, va fi destinată Centrelor de Îngrijire la Domiciliu.