AcasăNoutăţi20206 Ianuarie: Elevii Colegiului Naţional “Onisifor Ghibu”, uniţi pentru comunitate
Casa Frenţiu

Elevii Colegiului Naţional “Onisifor Ghibu”, uniţi pentru comunitate

Elevii din clasele a 9-a şi a 10-a de la Colegiul Naţional "Onisifor Ghibu" au participat, la începutul lunii decembrie, la seminarii de promovare a voluntariatului, ca parte a proiectului educaţional “Uniţi pentru comunitate”, realizat cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean şi în colaborare cu 7 licee partenere.
Astfel, în lunile octombrie, noiembrie şi decembrie ale anului trecut, echipa Caritas Eparhial a vizitat Liceul Greco-Catolic “Iuliu Maniu”, Liceul Teoretic „Lucian Blaga” şi Colegiul Naţional „Onisifor Ghibu” în vederea oferirii de informaţii privind importanţa voluntariatului în comunitate, precum şi oportunităţile de voluntariat accesibile prin intermediul programelor sociale Caritas. Peste 400 de elevi au participat până în prezent la activităţile de promovare, iar dintre aceştia câteva zeci de elevi au optat să se implice, în continuare, în calitate de voluntari ai asociaţiei, în acţiuni sociale. Ca parte a proiectului educaţional, au fost organizate acte caritabile în incinta instituţiilor de învăţământ, cu sprijinul conducerii şi a profesorilor coordonatori.
La Colegiul Naţional “Onisifor Ghibu”, peste 100 de elevi interesaţi au participat, în data de 9 decembrie, în sala festivă, la întâlnirile de promovare a voluntariatului. În cadrul acţiunii caritabile, coordonată de doamna profesor Carmen Chiş cu ajutorul membrilor comisiei SNAC şi a Consiliului Elevilor, s-au colectat alimente neperisabile, pentru ca beneficiarilor serviciilor sociale Caritas Eparhial să li se poată asigura masa caldă zilnică şi pe parcursul anului 2020. Acţiunea de colectare a însemnat strângerea şi donarea a: 133 litri de ulei, 194 kg de făină, 79 kg de orez, 94 kg de zahăr, 274 pungi de paste făinoase, 187 bucăţi diferite dulciuri şi 541 bucăţi de conserve, pentru serviciile sociale ale Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea.
Le suntem recunoscători pentru calitatea implicării şi bunăvoinţa cu care răspund de fiecare dată chemării spre ajutorarea aproapelui!
Ioana Matea
Coordonator voluntari