AcasăNoutăţi201924 Decembrie: Crăciunul este despre ”împreună”
Casa Frenţiu

Crăciunul este despre ”împreună”

Ca în fiecare an, Sărbătoarea Naşterii Mântuitorului ne-a adunat la aceeaşi masă cu cei care nu au cu cine sta la masă în viaţa de zi cu zi; astfel, cu o zi înaintea Ajunului acestei Sfinte Sărbători, beneficiarii cantinei sociale au venit pentru a servi masa de prânz, însoţiţi de cei cu care împărtăşesc poveşti triste ale existenţei lor.
Întâmpinaţi de Preasfinţitul Virgil Bercea -Episcopul greco-catolic de Oradea-, de pr. Olimpiu Todorean - Preşedintele Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea-,de personalul cantinei şi de voluntarii care îşi găsesc timp pentru a le fi alături şi la ceas de sărbătoare, beneficiarii serviciilor noastre au fost serviţi cu salată boeuf şi cârnaţi de casă, ciorbă ţărănească cu carne de porc, sarmale şi costiţe afumate, pâine, desert, vin şi cafea.
În atmosfera care îndemna la dialog s-au putut auzi destăinuiri şi cuvinte prietenoase şi s-au putut observa uşor zâmbete şi stări de bine ale celor prezenţi.
Masa festivă a început cu rugăciunea "Tatăl nostru" şi s-a încheiat cu binecuvântarea Preasfinţiei Sale.
La plecare, fiecare dintre beneficiari a primit câte un pachet cu alimente şi dulciuri pentru zilele în care cantina va fi închisă, fapt devenit posibil datorită bunăvoinţei binefăcătorilor, care îşi oferă ajutorul celor nevoiaşi şi cărora le mulţumim de fiecare dată pentru mărinimie şi pentru grija constantă, precum şi un pachet cu haine şi articole de lenjerie intimă (conform necesităţii fiecăruia în parte) - oferit de Asociaţia Caritas Eparhial Oradea din subvenţia primită de la Direcţia de Asistenţă Socială Oradea. Totodată, au primit şi o caserolă cu sarmale, cârnaţi şi cozonac.
Sperăm ca aceste momente petrecute împreună să le însenineze gândurile, să le ofere puterea de a rezista greutăţilor pe care le au şi să le ofere speranţă şi bucurie!
Teodora Boda
Asistent Social