AcasăNoutăţi201923 Decembrie: Artişti cu suflet mare
Casa Frenţiu

Artişti cu suflet mare

”Dolce Quartet” a fost înfiinţat în februarie, 2018. Membrii cvartetului sunt Renata Negru (violoncel), Erik Kovacs (viola), Herţe Radu (vioară) şi Chiş Ionuţ (vioară). Dorinţa lor este aceea de a schimba percepţia despre muzica de cameră. Dar nu este numai atât. Anul acesta şi-au propus să facă două concerte caritabile, primul susţinut la Universitatea din Oradea şi al doilea în sala mare a Primăriei Zalău. Cu fondurile obţinute, tinerii artişti au susţinut un caz pe care asociaţia noastră l-a propus: I. cu vârsta de un an, născut prematur, după o sarcină cu risc, la 3 luni a fost diagnosticat cu anemie megaloblastică, o boală genetică. Tatăl lui I., 24 de ani, este orfan de tată. Lucrează şi îşi întreţine familia cum poate. Mama, 19 ani, 8 clase. Nu au abandonat copilaşul, doresc să îl crească împreună. Tinerii îşi iubesc fiul şi încearcă să îi ofere ce mai bună viaţă în condiţiile date. Chiar dacă medicii i-au dat şanse mici de supravieţuire, ei ştiu că îngrijindu-l acestea se pot îmbunătăţi. Oricât îi este dat să fie, e important să fie o viaţă frumoasă şi fericită.
În numele părinţilor lui I., le mulţumim tinerilor artişti pentru gestul pe care l-au făcut acum, în prag de sărbători!
Direcţionează 3,5%