HomeNews20193 December: Elevii CN “Onisifor Ghibu” au donat fructe şi legume

Address:

Phone:

Elevii CN “Onisifor Ghibu” au donat fructe şi legume

La finalul lunii noiembrie, a.c., elevii şi profesorii Colegiului Naţional „Onisifor Ghibu” au donat fructe şi legume beneficiarilor Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea, în cadrul unei acţiuni organizate de membrii comisiei SNAC, sub coordonarea doamnei prof. Carmen Chiş.
Astfel, în perioada 20-24 noiembrie a avut loc „Săptămâna fructelor şi legumelor donate” din cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC), iar vineri, alimentele au fost colectate şi trimise către serviciile sociale ale asociaţiei: Cantina Socială ”Maria Rosa”, Oradea, Centrul After-school “Sf. Martin”, Ioaniş şi Centrul rezidenţial Casa Frenţiu din Oradea. În cadrul acestor servicii, aproape 120 de persoane, dintre care 62 de copii, beneficiază zilnic de o masă şi primesc pachete de alimente pentru weekend şi în perioada sărbătorilor pentru ei şi familiile lor.
Elevii şi profesorii din CN “Onisifor Ghibu” au donat: 450 kg mere, 382 kg citrice (portocale, clementine, grapefruit, pomelo), 148 kg banane, 15 kg kiwi, 30 kg pere, 5 kg lămâi, 7 kg struguri, 5 kg ananas, 2 kg nuci precum şi legume, 145 kg morcovi, 170 kg cartofi, 70 kg ceapă, 68 kg varză, 12 kg ardei, 13 kg roşii, 9 kg castraveţi, 1,5 kg ciuperci, 17 kg ţelină şi zarzavat, 2 kg vinete, 2 kg dovleac, 2 kg pătrunjel, 2 kg brocoli şi 3 kg conopidă.
Tot la Colegiul Naţional “Onisifor Ghibu” vor avea loc în luna decembrie, prin intermediul proiectului educaţional “Uniţi pentru comunitate”, ce se derulează pe parcursul anului şcolar 2019-2020 cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean în 7 licee partenere, seminarii de promovare a voluntariatului şi o acţiune caritabilă de colectare de alimente neperisabile, în vederea pregătirii meselor calde pentru beneficiarii noştri.
Le mulţumim pe această cale pentru bunăvoinţa cu care răspund de fiecare dată apelului nostru.
Ioana Tuţă
Coordonator voluntari