HomeNotizie201918 Novembre: Preasfinţitul Virgil la masă cu săracii comunităţii orădene
Casa Frenţiu

Contatto

Indirizzo:

Telefono:

Notizie

Preasfinţitul Virgil la masă cu săracii comunităţii orădene

Prezenţa PSS Virgil Bercea în mijlocul oamenilor săraci care iau masa de prânz la cantina socială Maria Rosa a fost prilejuită de Mesajul Sfântului Părinte Papa Francisc pentru a III-a Zi Mondială a Săracilor, din 17 noiembrie 2019: ”Nădejdea celor săraci nu va pieri pentru totdeauna”.
PSS Virgil un participant activ la servirea meselor pentru cei săraci, în fiecare an în ziua de Crăciun şi de Paşti, de data aceasta nu a fost singur. Au răspuns invitaţiei Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea, de a fi alături de Preasfinţia Sa şi împreună cu cei mai nevoiaşi din comunitate, părintele protopop de Oradea, Gavril Buboi, parohul Catedralei ”Sfântul Nicolae” din Oradea, părintele Ovidiu Duma, parohul bisericii ”Adormirea Maicii Domnului”, părintele Iulian Robu, parohul bisericii ”Sfântul Gheorghe” Olosig, părintele Eduard Fischer, parohul bisericii ”Sfântul Dumitru”, părintele Ernest Horvat, parohul bisericii ”Duminica Tuturor Sfinţilor”, părintele Mihai Fechetă, domnul Alexandru Stoica directorul Liceului Don Orione, din partea Liceului Teologic Iuliu Maniu, domnul Traian Ostahie, Ramona Dragoş, din partea Biroului Pastoral pentru Laici, Eugen Ivuţ secretar episcopal şi, din partea Seminarului Teologic ”Sfinţii Trei Ierarhi”, părintele rector Anton Cioba, însoţit de cinci seminarişti. Alţi patru seminarişti au ajutat în prima parte a dimineţii la pregătirea mesei de prânz.
Cei 35 de beneficiari au avut astfel ocazia de a-i cunoaşte pe cei care, prin intermediul şi ajutorul lor, se fac colecte în biserici şi şcoli şi, astfel, Caritas poate să susţină cantina socială şi, implicit, să le asigure masa de prânz.
PSS Virgil, alături de cei doi voluntari prezenţi, a distribuit masa de prânz celor prezenţi, mai întâi beneficiarilor de drept şi apoi celor invitaţi de a prânzi cu ei.
Prânzul a fost unul obişnuit de zi de luni, ciorbă de legume, cuşcuş cu carne şi o felie de pâine şi, cu totul special, o ciocolată oferită de PSS Virgil.
La sfârşitul prânzului, PSS Virgil i-a încurajat pe cei care, din varii motive, sunt nevoiţi să apeleze la această masă. Pe unii dintre ei cunoscându-i personal pentru că, nu odată, îi ajută. Cu rugăciunea Tatăl Nostru…, rostită de toţi cei prezenţi, beneficiari şi invitaţi, masa de prânz s-a încheiat cu binecuvântarea Preasfinţiei Sale.
După plecarea beneficiarilor, PSS Virgil a stat de vorbă cu invitaţii, mulţumindu-le că au acceptat invitaţia Caritas-ului şi implicită a Sfinţiei Sale de a se opri, pentru un ceas, două şi a sta împreună cu cei săraci la masă, cu cei despre care fiecare dintre ei vorbesc, îi încurajează şi le stau aproape. ”Într-un fel sau altul – a spus PSS Virgil – toţi suntem săraci. Avem fiecare dintre noi sărăciile noastre, poate nu ca aceste persoane, de aceea ar trebui fiecare să avem grijă de noi şi de cei din jurul nostru, pentru că pe săraci pururi îi avem cu noi”.
Preşedintele Asociaţiei Caritas le-a mulţumit celor care au răspuns invitaţiei de a veni şi a vedea cu propriii lor ochi unde ajung colectele pe care le propune Caritas şi de a vedea condiţiile în care cei nevoiaşi iau masa de prânz. Le-a mulţumit şi pentru implicarea fiecăruia, în parte, pentru că nu se îngrijesc doar de partea spirituală şi sufletească a celor pe care îi conduc spiritual, ci îi ajută şi să facă binele.
Tuturor celor care faceţi binele şi vă amintiţi de cei săraci, Domnul să vă dea însutit. Binecuvântarea Domnului să pogoare peste voi şi peste familiile voastre!
Direcţionează 3,5%
ESCI DALLA ABITUDINE!