HomeNotizie20191 Novembre: Proiectul „Uniţi pentru comunitate” în liceele orădene
Casa Frenţiu

Contatto

Indirizzo:

Telefono:

Notizie

Proiectul „Uniţi pentru comunitate” în liceele orădene

În luna octombrie a acestui an, Asociaţia Caritas Eparhial Oradea a demarat proiectul socio-educaţional „Uniţi pentru comunitate”, susţinut de Inspectoratul Şcolar Judeţean, ce se va derula pe toată perioada anului şcolar 2019-2020 în parteneriat cu 7 licee orădene: Liceul Greco-Catolic “Iuliu Maniu”, Liceul Teoretic “Lucian Blaga”, Colegiul Naţional “Onisifor Ghibu”, Colegiul Economic “Partenie Cosma”, Colegiul Naţional “Emanuil Gojdu”, Colegiul Naţional “Iosif Vulcan” şi Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”.
Elevii claselor a 9-a şi a 10-a ai Liceului Greco-Catolic ”Iuliu Maniu” au participat la discuţii pe tema importanţei voluntariatului şi a oportunităţilor de voluntariat social, în cadrul seminariilor de promovare a voluntariatului susţinute de echipa Caritas Eparhial.
Totodată, dând curs apelului nostru, elevii şi profesorii din cele 3 locaţii ale Liceului Greco-Catolic “Iuliu Maniu”, susţinuţi de conducerea liceului, au strâns alimente neperisabile pentru cei aproape 160 de beneficiari ai asociaţiei, care primesc zilnic de o masă caldă oferită la Centrul „Sf. Martin” din Ioaniş şi Cantina Socială din Oradea. Astfel, s-au colectat 215 l ulei, 212 kg făină, 194,5 kg orez, 185 kg zahăr, 113,5 kg mălai, 22 kg griş, 19,5 kg fasole uscată, 297 pungi paste, 267 conserve, 18 l oţet şi zeci de pachete de condimente, dulciuri şi snacksuri.
Ca mărturie a implicării şi preocupării pentru binele comunităţii, Liceul Greco-Catolic “Iuliu Maniu” a reuşit colectarea şi donarea unei cantităţi considerabile de alimente, rechizite, jucării şi haine către Casa de copii „Sfântul Iosif” din Odorheiu Secuiesc. Prin coordonarea domnului profesor Andrei Cristea şi cu sprijinul doamnei director Antonia Nica, cadrele didactice aparţinătoare Catedrei de Educaţie Fizică, Sport şi Teologie au dezvoltat un proiect caritabil prin care să aducă un sprijin acestui centru de plasament.
Activităţile de promovare a voluntariatului susţinute de Asociaţia Caritas Eparhial şi acţiunile caritabile din instituţiile de învăţământ vor avea loc lunar, în fiecare dintre liceele partenere, luna noiembrie fiind dedicată Liceului Teoretic “Lucian Blaga”.
Le mulţumim pe această cale profesorilor şi elevilor implicaţi, care vor să aducă o schimbare pozitivă în comunitatea lor!
Ioana Tuţă
Coordonator voluntari