AcasăNoutăţi20193 Septembrie: PSS Virgil a vizitat Centrul de Zi pentru Copii ”Sfântul Martin”
Casa Frenţiu

PSS Virgil a vizitat Centrul de Zi pentru Copii ”Sfântul Martin”

Cu prilejul vizitei pastorale la Ioaniş, duminică 1 septembrie a.c., PSS Virgil a vizitat şi noul Centru social ”Sfântul Martin” din localitate.
Scopul Centrului este educarea noilor generaţii, astfel încât să nu mai existe discriminare în funcţie de naţionalitate, stare socială, religie sau oricare altă formă de discriminare, ci o lume în care copiii să poată creşte fără a mai simţi ce înseamnă foamea, lipsa de îmbrăcăminte, locuinţa improprie, stigmatizarea socială şi analfabetismul.
În anul 2018, Centrul de Zi pentru copii din Ioaniş a oferit zilnic servicii sociale pentru 50 de copii de clasele I-IV.
PSS Virgil Bercea a fost încântat de noua construcţie apreciind noile condiţii în care se desfăşoară activitatea la Centru, munca pe care o desfăşoară cele patru educatoare cu copiii, precum şi impactul pozitiv pe care îl are Centrul în ceea ce priveşte educaţia copiilor, fiind totodată impresionat şi de numărul mare de copii care frecventează Centrul.
Corina Andraş
Direcţionează 3,5%