AcasăNoutăţi201023 Octombrie: „Viitorul unei naţiuni începe cu respectul faţă de bătrânii ei.”

„Viitorul unei naţiuni începe cu respectul faţă de bătrânii ei.”

Confederaţia Caritas România, în parteneriat cu Camera Deputaţilor, a organizat în perioada 4-6 Octombrie 2010, în holul Palatului Parlamentului României, expoziţia de fotografii, cu tema „Viitorul unei naţiuni începe cu respectul faţă de bătrânii ei”.
În perioada 7-17 Octombrie 2010, expoziţia va fi mutată la Catedrala Romano-Catolică „Sf. Iosif” din Bucureşti.
Vernisajul acestei expoziţii a avut loc Luni, 4 Octombrie, în holul Palatului Parlamentului României, în prezenţa a numeroşi invitaţi, reprezentanţi ai altor ONG- uri, un reprezentant al Patriarhiei Române, Pr. Dorel Moţoc, precum şi în prezenţa Preşedintelui Confederaţiei Caritas România, pr. Egidiu Condac.
Acest eveniment a fost organizat în contextul Anului european de luptă împotriva sărăciei şi a excluziunii sociale, precum şi cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, zi stabilită la data de 1 Octombrie de către Organizaţia Naţiunilor Unite. Fotografiile ce au fost expuse au evidenţiat nevoile persoanelor vârstnice şi modalitatea de răspuns a organizaţiilor Caritas în asistenţa persoanelor de vârsta a treia.
Gema Bacoanu