HomeNews20199 July: Voluntarii clovni îi vizitează pe copiii Centrului de Îngrijire de Zi
Casa Frenţiu
WELFARE CAFETERIA

Address:

Phone:

Voluntarii clovni îi vizitează pe copiii Centrului de Îngrijire de Zi

„Înarmaţi” cu baloane modelabile, peruci haioase, costume colorate şi multă voie bună, o echipă de voluntari clovni ai Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea i-a vizitat pe copiii Centrului de Îngrijire de Zi, aflat în coordonarea Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea.
În prima săptămână a lunii iulie, voluntarii clovni din trupa “Prieteni pentru un zâmbet” au vizitat pentru prima oară centrul de pe Traian Lalescu, şi i-au antrenat pe copii în activităţi ludice, desfăşurate atât în sala de sport a centrului cât şi afară, oferindu-le drept amintire, pe finalul întâlnirii, căţeluşi, flori şi săbii, modelate din baloane.
Centrul de Îngrijire de Zi este un serviciu pentru protecţia copilului a cărui misiune este de a preveni abandonul şi instituţionalizarea copiilor, prin asigurarea, pe timpul zilei, a unor activităţi de îngrijire, educaţie, recreere-socializare, consiliere, dezvoltare a deprinderilor de viaţă independentă, orientare şcolară şi profesională pentru copii, cât şi a unor activităţi de sprijin, consiliere şi educare pentru părinţi sau reprezentanţii legali, precum şi pentru alte persoane care au în îngrijire unul sau mai mulţi copii. (sursă: http://www.daso-oradea.ro/pagina/centrul-de-ingrijire-de-zi)
Voluntarii au absolvit cursul de clovni organizat anual în cadrul Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea, unde au fost instruiţi în arta terapiei prin zâmbet. Ne bucurăm pentru şansa de a-i cunoaşte pe micuţii beneficiari ai Centrului de Îngrijire de Zi, şi îi mulţumim doamnei coordonator, Maria Ardeleanu, pentru ocazia de a le-aduce zâmbete pe chip!
Ioana Tuţă
Coordonator voluntari