HomeNews20197 June: Mergând împreună la Blaj

Address:

Phone:

Mergând împreună la Blaj

O echipă a asociaţiei Caritas Eparhial a fost prezentă la Blaj, în 2 iunie, a.c., pentru mult aşteptata vizită a Papei Francisc, alăturându-se celor peste 4.600 de pelerini greco-catolici din Eparhia de Oradea.
Angajaţii şi voluntarii ACEO s-au deplasat duminică, începând cu ora 01.27, cu un tren, special contractat în vederea evenimentului, călătorind împreună cu 400 de pelerini pe ruta Oradea-Blaj (dus-întors) şi au ajuns la "Mica Romă" în jurul orei 07.00. Accesul pe Câmpia Libertăţii a avut loc în scurt timp, iar echipa a ajuns în sectorul alocat, având ca semne distinctive şepcile galbene pregătite de Episcopia Greco-Catolică, precum şi tricourile personalizate cu logo-ul Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea.
Acolo a participat, alături de 50.000 de credincioşi, la Sfânta Liturghie solemnă oficiată de Papa Francisc, în cadrul căreia Suveranul Pontif i-a beatificat episcopii martiri greco-catolici: Valeriu Traian Frenţiu, Vasile Aftenie, Ioan Suciu, Tit Liviu Chinezu, Ioan Bălan, Alexandru Rusu şi Iuliu Hossu.
"Pentru mine întâlnirea cu Papa Francisc a fost o experienţă care m-a îmbogăţit enorm din punct de vedere spiritual. O astfel de ocazie e posibil a fi unică în viaţa unui om şi mă bucur nespus că am avut ocazia de a fi în prezenţa sanctităţii sale", ne împărtăşeşte Şerban Baciu, voluntar ACEO.
Cristina Vaida, voluntară ACEO, descrie experienţa de la Blaj ca fiind "plină de semnificaţii, eliberare spirituală, emoţie pozitivă trăită la superlativ, întoarcere spre lucrurile importante şi esenţiale ale vieţii, redescoperirea esenţei umane pure".
"Voi sunteţi comunitatea vie şi înfloritoare, plină de speranţă", le-a spus Papa Francisc pelerinilor, într-una dintre cele 3 zile ale vizitei istorice în România. Ne-am întors acasă îmbogăţiţi şi recunoscători pentru că am luat parte la această experinţă deosebită şi ne angajăm să ducem mai departe îndemnul Papei Francisc, de a făuri punţi între inimi.
Ioana Tuţă
Coordonator voluntari