HomeNews201912 May: Sprijin pentru Familii aflate în Dificultate

Address:

Phone:

Sprijin pentru Familii aflate în Dificultate

În urma anchetelor sociale am decis să sprijinim, în anul 2019, 15 familii care nu reuşesc, cu toată bunăvoinţa lor să se descurce. Timp de cinci săptămâni vă vom propune, săptămânal, trei cazuri în care puteţi să vă implicaţi.
Persoanele care doresc să sprijine financiar sau material unul din cazurile prezentate mai jos, o pot face printr-o donaţie în contul asociaţiei RO27 BTRL 0050 1205 7261 6902 deschis la Banca Transilvania din Oradea, RO 17085486 (cu specificarea cazului pentru care se face donaţia ex. familia A.A) sau prin asistentul social la nr. de telefon: 0743 736 681.
Rugăm donatorii să ne lase datele de contact ca să le putem trimite informaţii despre modul în care este folosit sprijinul acordat.
Familia S. I.
Familie monoparentală formată din tată 30 ani şi fiica de 4 ani. Mama fetiţei a părăsit familia când fetiţa a împlinit 1 an. La momentul acela locuiau într-un apartament cu chirie.
După părăsirea căminului familial de către mamă, tatăl a intrat într-o situaţie de criză, nefăcând faţă problemelor întâmpinate, astfel şi-a luat credite de nevoi personale, iar ratele nu le-a putut plătit la timp. Şi-a pierdut chiria, a ajuns cu fetiţa pe străzi, iar, într-un final din luna noiembrie 2018 la un Centru de primire în regim de urgenţă din Oradea, unde îi sunt asigurate cazarea şi 3 mese pe zi, însă doar pentru o perioadă de 1 an.
De la 1 an şi 6 luni, cu ajutorul unei cunoştinţe a reuşit să înscriere fetiţa la grădiniţă.
S.I. a fost angajat la momentul părăsirii soţiei însă, datorită deselor îmbolnăviri ale fetiţei, a avut într-un an 88 de zile de concediu medical.
Ca urmare a faptului că a înregistrat un număr atât de mare de zile de concediu, angajatorul i-a cerut demisia. Pe timpul cât a fost salariat, banca i-a pus proprie pe salariul. Acum, beneficiarul este în căutarea unui loc de muncă, care să îi permită ducerea şi scoaterea fiicei de la grădiniţă. Tatăl întâmpină dificultăţi în achitarea ratelor la bancă, a contribuţiei la grădiniţă şi asigurarea îmbrăcămintei corespunzătoare pentru fiica sa, care este în creştere.
Familia va fi sprijinită cu: asigurarea unei vestimentaţii adecvate 6 pachete / an
Achitarea contribuţiei lunare la grădiniţă.
Familia A.A.
Este o familie formată din soţ, soţie şi 7 copii. 5 dintre copii sunt căsătoriţi şi locuiesc la casele lor, iar cele 2 fete mai mici, împreună cu copii celor cinci fraţi mai mari, locuiesc cu soţii A.A. Locuinţa este proprie, însă condiţiile de locuit sunt modeste şi insuficiente raportate la numărul de persoane. Domnul A.A are o stare de sănătate alterată, a fost operat, fiindu-i amputat un membru inferior. Este încadrat într-un grad de handicap grav cu asistent personal. Venitul familiei este dat de indemnizaţia de handicap a beneficiarului. Familia întâmpină mari dificultăţi în asigurarea hranei şi în achiziţionarea unui cadru pentru a se putea deplasa.
Familiei i-a fost donat un cadru metalic pentru facilitarea deplasării.
Familia va fi sprijinită cu pachete de alimente neperisabile 1 pachet / lună, în 2019.
Familia A.G.
Doamna A.G. are 49 ani, cu o stare de sănătate alterată şi convieţuieşte împreună cu concubinul acesteia pe un deal într-o căsuţă închiriată. Condiţiile de locuit sunt improprii, însă în pofida acestui lucru, au o igienă corporală îngrijită şi păstrată în permanenţă curată. Beneficiara, din cauza stării de sănătate, tot a doua zi este supusă dializei. Cei doi dispun de indemnizaţia de handicap a beneficiarei, care este insuficientă raportată la cheltuielile cu tratamentul medical. Familia întâmpină dificultăţi în hranei şi tratamentului medicamentos.
Familia va fi sprijinită cu pachete de alimente neperisabile 1 pachet / lună, în anul 2019.
Ajutor financiar pentru asigurarea tratamentului medicamentos.
Direcţionează 3,5%
BE DIFFERENT!