HomeNews201910 May: Caravană Voluntariat şi Asistenţă Umanitară

Address:

Phone:

Caravană Voluntariat şi Asistenţă Umanitară

Marţi, 14 mai 2019, începând cu ora 18.00 la Cetatea Oradea, corp G, va avea loc primul eveniment din caravana naţională de informare din cadrul proiectului TEACH - Asistenţă Tehnică în domeniul ajutorului umanitar pentru organizaţiile Caritas din Europa.
Confederaţia Caritas România în colaborare cu Asociaţia Caritas Eparhial Oradea şi Caritas Catolica organizează o caravană de informare ce are ca scop sensibilizarea cu privire la programele de ajutor umanitar şi informarea publicului despre iniţiativa „Voluntarii UE pentru ajutor umanitar”. Evenimentul este posibil cu sprijinul Muzeului Oraşului Oradea, în frunte cu doamna director Angela Lupşea.
În cadrul caravanei va avea loc o Expoziţie foto despre crizele umanitare din lume şi implicarea voluntarilor, precum şi o Proiecţie de film. Participanţii la caravană vor putea afla informaţii despre:
• Crizele umanitare - Ce sunt? Cum îi afectează pe oameni şi mai ales pe cine?
• Ajutorul umanitar - Ce este? Cum se realizează?
• Voluntariat - De ce ar trebui să devin voluntar?
• Programul EU AID Volunteers - Ce oferă? Cum poţi să devii voluntar prin acest program?
Acest eveniment este parte a proiectului TEACH şi implică 6 organizaţii europene Caritas din Austria, Republica Cehă, Irlanda, Marea Britanie şi România, precum şi Caritas Europa. Proiectul are ca obiectiv general consolidarea capacităţilor tehnice în domeniul ajutorului umanitar şi al managementului voluntarilor.
Grupul ţintă este publicul general, dar în special potenţiali voluntari, de ex: persoane care lucrează în diferite ONG-uri, studenţi, personalul unor companii interesate să trimită angajaţi în diferite misiuni de voluntariat, dar şi alte persoane interestate de voluntariat. Proiectul este cofinanţat de Comisia Europeană în cadrul iniţiativei „Voluntari UE pentru ajutor umanitar”. EUAV doreşte să ofere cetăţenilor Europeni posibilitatea de a se implica ca voluntari în programe de asistenţă umanitară în afară Europei. EU Aid Volunteers aduce împreună voluntari şi organizaţii din diferite ţări, oferind suport practic pentru proiecte de ajutor umanitar şi contribuind la întărirea capacităţilor locale şi adaptabilitatea comunităţilor afectate de dezastre.
Pentru informaţii suplimentare, ne puteţi contacta la: emergency@caritasromania.ro sau pe site-ul: https://projectteach.eu/ro/
Persoane de contact:
Ioana Găvrilaş – manager proiect,
Cornel Bindea – Responsabil Organizare eveniment.
Direcţionează 3,5%
BE DIFFERENT!