HomeNews20195 April: Elevii Colegiului Naţional “Iosif Vulcan” donează alimente beneficiarilor
Casa Frenţiu
WELFARE CAFETERIA

Address:

Phone:

Elevii Colegiului Naţional “Iosif Vulcan” donează alimente beneficiarilor

Colegiul Naţional “Iosif Vulcan” a organizat în 4 aprilie a.c., o acţiune de colectare de alimente, la nivelul şcolii, prin intermediul proiectului ”4/4 Pentru Prieteni”, finanţat de Ambasada Statelor Unite în România şi implementat de Consiliile Americane pentru Educaţie Internaţională.
Elevii, sub coordonarea diriginţilor şi a direcţiunii, au strâns 250 de pachete de alimente, pe care le-au donat Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea. Acestea vor fi folosite pentru pregătirea mesei zilnice pentru cei aproape 90 de beneficiari ai Centrului Social „Maria Rosa” şi ai Centrului de copii „Sf. Martin” din Ioaniş.
Le mulţumim claselor V B, VI B, VIII C, X A, X D, XI A, XI E şi XII D, respectiv doamnelor diriginte Dana Mihincău - coordonatoarea proiectului la nivelul şcolii - Adriana Chirilă, Estera Chelariu, Daniela Gandea, Maria Lucaciu, Teodora Popa, Gabriela Bondar şi Rodica Crăciun, precum şi conducerii şcolii, doamna director Simona Martin, doamna director adjunct Eva Kleszken şi domnul director Ionuţ Petrică, pentru că au sărit încă o dată în ajutorul aproapelui, dând dovadă de preocupare pentru binele comunităţii.
Prietenia este una dintre valorile de bază ale comunităţii şi ale voluntariatului, iar Statele Unite ale Americii sărbătoresc în aprilie luna voluntariatului. Ziua de patru nu este aleasă întâmplător, întrucât pe 4 aprilie 2019 se comemorează 51 de ani de la moartea lui Martin Luther King Jr. şi astfel se onorează moştenirea incredibilă lăsată de acesta.
Creat în memoria lui, proiectul ”4/4 Pentru Prieteni” îşi propune să celebreze la nivel naţional valorile voluntariatului şi ale prieteniei.
Ioana Tuţă
Coordonator voluntari