AcasăNoutăţi20193 Aprilie: Noi voluntari clovni-doctori la Caritas Eparhial Oradea
Casa Frenţiu

Noi voluntari clovni-doctori la Caritas Eparhial Oradea

La începutul lunii aprilie, echipa de voluntari clovni-doctori ai Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea şi-a întregit componenţa cu 18 membri. O nouă generaţie de voluntari a absolvit cursul de clovni organizat bianual în cadrul asociaţiei, cu sprijinul domnului prof. George Demian. Cursul s-a derulat zilnic, pe parcursul lunii martie, dându-le ocazia celor 18 voluntari, dornici să aducă zâmbete pe chipul celor din jur, să se deghizeze, să exerseze modelaj de baloane, trucuri de magie şi machiaj cu vopsea pe faţă.
Activitatea clovnilor-doctori, prin care 50 de voluntari instruiţi în arta terapiei prin zâmbet fac vizite de trei ori pe săptămână la Spitalul Clinic Municipal Dr. “Gavril Curteanu” din Oradea, a devenit tradiţie în cadrul Asociaţiei Caritas Eparhial. În anul 2018, trupa de voluntari “Prieteni pentru un zâmbet” a efectuat 862 de ore de voluntariat la spital şi la evenimente destinate copiilor, desfăşurate în instituţii şi spaţii publice. Achiziţionarea de noi materiale necesare activităţii voluntarilor a fost posibilă ca urmare a participării la evenimentul de strângere de fonduri Swimathon 2018, organizat de Fundaţia Comunitară Oradea, în cadrul căruia sponsorii au ales să susţină financiar continuarea activităţii trupei de voluntari pentru încă un an de zile.
Programul “Prieteni pentru un zâmbet” se derulează de 10 ani de zile, în colaborare cu personalul Spitalului Clinic Municipal Dr. “Gavril Curteanu”, iar anual, peste 1000 de copii internaţi pe secţiile de pediatrie îi întâlnesc pe voluntari dedicaţi, care reuşesc să le înveselească ziua. Le mulţumim voluntarilor noştri pentru implicarea de-a lungul anilor şi le urăm succes noilor voluntari clovni-doctori care vor duce tradiţia mai departe.
Ioana Tuţă
Coordonator voluntari ACEO