HomeNews201923 February: Elevii Liceului Greco-Catolic “Iuliu Maniu” donează haine
Casa Frenţiu
WELFARE CAFETERIA

Address:

Phone:

Elevii Liceului Greco-Catolic “Iuliu Maniu” donează haine

La finalul sezonului rece, elevii şi profesorii Liceului Greco-Catolic “Iuliu Maniu” s-au mobilizat să strângă haine pentru cei nevoiaşi, alăturându-se campaniei de colectare de articole vestimentare organizată de Asociaţia Caritas Eparhial în liceele din Oradea.
Vineri, 22 februarie, a.c., echipa Caritas Eparhial le-a făcut o vizită elevilor care au ales să acţioneze caritabil pentru bunăstarea comunităţii. Activitatea a fost posibilă datorită doamnei director Antonia Monica Nica, a doamnei director adjunct Rodica Mureşan şi a fost coordonată de doamna profesor Ildiko Raţ, reprezentantă SNAC în cadrul liceului. O implicare deosebită în demersul caritabil au avut-o domnii profesor Andrei Cristea şi Traian Ostahie. Le adresăm mulţumiri pe această cale pentru implicare, bunăvoinţă şi promptitudinea cu care au răspuns apelului nostru.
Colaboratorii noştri din Liceul Teoretic “Onisifor Ghibu”, Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, Colegiul Naţional “Emanuil Gojdu”, Liceul de Arte şi Colegiul Economic “Partenie Cosma” au sprijinit această campanie începând cu toamna anului trecut şi au coordonat colectarea de îmbrăcăminte şi încălţăminte în cadrul instituţiilor de învăţământ, oferindu-le elevilor posibilitatea de a-şi manifesta sprijinul pentru cei care au cea mai mare nevoie de el.
Articolele donate au fost direcţionate către beneficiarii serviciilor sociale ale Asociaţiei Caritas Eparhial, Centrul “Maria Rosa”, care-şi deschide zilnic porţile pentru cei 35 de adulţi aflaţi în situaţii sociale precare şi Centrul de zi “Sf. Martin” din Ioaniş, unde 60 de copii care provin din familii defavorizate frecventează zilnic programul de afterschool. Le suntem recunoscători pentru ajutor şi le mulţumim în numele beneficiarilor pentru gestul lor frumos.
Ioana Tuţă
Coordonator voluntari