HomeNews201930 January: Ziua Voluntarului Caritas, 2019

Address:

Phone:

Ziua Voluntarului Caritas, 2019

Sala festivă a Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea a găzduit marţi, 29 ianuarie 2019, cea de-a XIII-a ediţie a Zilei Voluntarului Caritas, Uniţi pentru comunitate, în cadrul căreia au fost premiaţi voluntarii Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea, activi în anul 2018. Gazda evenimentului au fost voluntarii Patricia Kăvăşdan şi Ionuţ Tripon.
La eveniment au participat, alături de voluntari şi invitaţii lor, părintele Mihai Vătămănelu, vicar general al Episcopiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolică de Oradea şi Arina Moş, director executiv al Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea.
Prin această premiere am urmărit recunoaşterea publică a meritelor celor mai activi voluntari. În anul 2018 145 de voluntari au prestat 3.200 de ore în serviciul aproapelui. Au fost acordate 10 premii pentru implicarea în activităţi şi programe, şi premiul “Voluntarul anului 2018” după cum urmează:
Premiul CANTINA SOCIALĂ
Cantina socială este un serviciu social în cadrul căreia voluntarii pe lângă servirea efectivă a beneficiarilor, aceştia interacţionează în mod direct cu beneficiarii. În anul 2018, 14 voluntari au realizat 725 de ore de voluntariat la cantina socială.
Premiul s-a acordat voluntarei: Sanda Miclăuş
“Îmi dă o stare de bine participarea la activităţile cantinei sociale. Am învăţat multe lucruri de la oamenii întâlniţi acolo. Am conştientizat cât de norocoasă sunt. Revin cu drag întodeauna acolo“ Sanda Miclăuş
Premiul COLECTA DE PAŞTI
La Colecta de alimente de Paşti din anul 2018 s-au implicat 46 de voluntari, care au desfăşurat 236 de ore de voluntariat contribuind la strângerea de alimente pentru cei nevoiaşi.
Premiul s-a acordat voluntarei: Andreea Munteanu
“La Colecte devin un om care face exerciţii de smerenie întru ajutorarea semenilor nevoiaşi. E o experienţă de viaţă prin care am învăţat să ies din zona de confort pentru a convinge oamenii să dea din puţinul sau mai multul lor. Totuşi, din puţin se face mult, şi important este să nu renunţăm în a face şi acest puţin.” Andreea Munteanu
Premiul COLECTA DE CRĂCIUN
La tradiţionala Colectă de alimente de Crăciun, în anul 2018 s-au implicat 37 de voluntari care au desfăşurat 199 de ore de voluntariat contribuind la strângerea de alimente.
Premiul s-a acordat voluntarului: Nicu Vinter
“Caritas e motorul care pune lucrurile în mişcare şi ne oferă posibilitatea nouă, voluntarilor, să gravităm în jurul activităţilor umanitare.” Nicu Venter
Premiul VOLUNTARIAT CORPORATIST
În al doilea an, consecutiv, oferim acest premiu pentru încurajarea şi facilitarea angajaţilor de a se implica în activitatea Cantinei Sociale în anul 2018: 19 voluntari au realizat 111 ore de voluntariat în cadrul Cantinei Sociale în perioada noiembrie -decembrie 2018 iar compania a asigurat masa zilnic timp de 10 zile.
Premiul s-a acordat companiei: CELESTICA.
Premiul PRIETENI PENTRU UN ZÂMBET
Anul 2018 a fost productiv pentru echipa Prieteni pentru un zâmbet, care acum numără 54 de voluntari clovni-doctori activi, care reuşesc să îi viziteze pe copiii internaţi la Spitalul Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu de 3 ori pe săptămână. În ultimul an, această echipă dedicată a realizat 862 de ore de voluntariat, aducând zâmbete pe chipul copiilor mici şi mari.
Premiul s-a acordat voluntarului: ISTVAN BALAZS.
“Caritas înseamnă pentru mine realizarea unei legături strânse cu oameni de diferite vârste şi clase sociale. Experienţa asta m-a învăţat că în viaţă este important în ce investeşti energia şi timpul tău.” Istvan Balazs
Premiul SPRIJIN ADMINISTRATIV
Activitatea administrativă e foarte importantă în organizaţia noastră şi în anul 2018, 59 de voluntari au cumulat 832 de ore de voluntariat în activităţi administrative.
Premiul s-a acordat voluntarelor: Doris Pastor şi Mălina Arvaş-Popa.
“Experienţa aceasta m-a învăţat că, uneori, pentru a-ţi aminti de propria valoare, e suficient să priveşti la zâmbetele de pe feţele altora, care ţi se datorează.” Doris Pastor
“Faptul că am avut ocazia să fac parte din Caritas a fost o mare oportunitate în primul rând de a mă cunoaşte pe mine, şi pe de altă parte am avut ocazia să cunosc şi să descopăr oameni noi şi super faini. E o echipă unită şi pot conta pe oricine la orice oră.” Mălina Arvaş-Popa
Premiul pentru FOMAREA VOLUNTARILOR
În vara anului 2018 am organizat întâlniri de formare pentru voluntarii tineri, unde-am învăţat despre inteligenţa emoţională, public speaking şi nu în ultimul rând, cum să ne argumentăm punctul de vedere.
Premiul s-a acordat voluntarului: IONUŢ TRIPON.
“În Caritas am avut mai multe experinţe frumoase decât aş putea să enumăr, am întâlnit oameni deosebiţi şi am crescut ca individ. Sunt recunoscător pentru că fac parte din echipa de voluntari." Ionuţ Tripon
Premiul SPECIAL
Premiul special îl oferim persoanelor care promovează asociaţia noastră în comunitate şi invită şi alte persoane să facă voluntariat.
Premiul s-a acordat doamnei: Carmen Chiş.
“Pentru mine Caritas înseamnă altruism, dăruire şi respect faţă de semenii mei.” Carmen Chiş
Premiul pentru DISPONIBILITATE
Disponibilitatea înseamnă a fi prezent la nevoie. Când eşti anunţat cu o 1 oră înainte şi faci tot posibilul să fii prezent. Apoi aduci cu tine şi prieteni...
Premiul s-a acordat voluntarului Şerban Baciu şi voluntarei Mihaela Roşca.
“Caritas înseamnă mai mult decât o simplă activitate de voluntariat, înseamnă familie, prietenie, socializare, un stil de viaţă în adevăratul sens al cuvântului, unul pe care dacă alegi să-l trăieşti, câştigi nişte lucruri pe care nu le întâlneşti în altă parte.” Şerban Baciu
“Faptele bune şi ajutorul oferit oamenilor aflaţi la nevoie m-au făcut să mă simt împlinită şi fericită la fel ca într-o familie.” Mihaela Roşca
Premiul CEL MAI ACTIV VOLUNTAR
Cel mai activ voluntar este persoana care se implică în cele mai multe activităţi din dorinţa de a schimba ceva pentru comunitatea lor.
Premiul s-a acordat voluntarei: Andreea Ghercă.
“Caritas a fost ca un schimb de experienţă. Fiind mulţi membri, la fiecare activitate sau şedinţă aveam ocazia să cunosc pe cineva şi să ne împărtăşim experienţele. Am avut de învăţat de la fiecare voluntar câte ceva. Trebuie să învăţăm să căutăm bucuria în lucrurile mărunte!” Andreea Ghercă
Premiul VOLUNTARUL ANULUI
Pentru Asociaţia Caritas Eparhial Oradea, toţi voluntarii sunt valoroşi, fiecare îşi are locul lui în asociaţie. ,,Voluntarul anului” este un premiu care se acordă în fiecare an unui voluntar pentru: timpul, disponibilitatea, diversitatea activităţilor, numărul de ore prestate şi calitatea sprijinului oferit.
Premiul Voluntarul anului 2018 s-a acordat voluntarului: Andrei Horgoş.
“Îmi place să îi ajut pe alţii şi Caritas m-a ajutat foarte mult să mă dezvolt.” Andrei Horgoş
Evenimentul a fost presărat cu momente artistice susţinute de Eduard şi Bianca Maliţa, Maria Baciu şi Olimpiu Man.
Mulţumim Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu”, doamnei director Antonia Monica Nica, pentru că ne-a găzduit evenimentul şi în această seară. Mulţumim şi lui Alex Cristea pentru suportul tehnic fără de care seara nu ar fi fost la fel de reuşită.
Felicitări tuturor voluntarilor şi deosebite mulţumiri pentru tot ceea ce au făcut pentru beneficiarii Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea şi pentru asociaţie în 2018.
Direcţionează 3,5%
BE DIFFERENT!