HomeNews201828 December: Căldură şi zâmbete de Crăciun

Address:

Phone:

Căldură şi zâmbete de Crăciun

Dacă pentru unii Crăciunul înseamnă căldura unui cămin, cadouri sub brad, gadget-uri, excursii în diverse zone de pe glob, pentru beneficiarii Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea o farfurie cu mâncare caldă şi o vorbă blândă simbolizează sărbătoarea Naşterii Mântuitorului.
Aperitiv, ciorbă ţărănească de porc, sarmale, friptură, felii de cozonac, vin, cafea, colinde, căldură şi zâmbete din plin. Acesta a fost meniul sărmanilor Oradiei care au luat parte la masa de Crăciun oferită de Caritas Eparhial Oradea.
A devenit o tradiţie ca de Crăciun sau în preajma Crăciunului, angajaţii şi voluntarii Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea (ACEO) să îi servească şi să stea la masă cu cei care mănâncă zilnic la cantina socială a organizaţiei. Sâmbătă, 50 de persoane – oameni ai străzii, au luat parte la masa festivă organizată de Caritas Eparhial cu prilejul Sărbătorilor de Iarnă la cantina Centrului Social „Maria Rossa”.
„Mie îmi place tot timpul colectivitatea, mereu am respectat data de 22 decembrie, mai ales că am fost revoluţionar. A fost o masă îndestulătoare pentru care mulţumesc Asociaţiei Caritas Eparhial şi celor care fac posibile aceste lucruri”, a spus unul dintre beneficiarii cantinei sociale.
,,Dacă am avea ce mânca, nu am mai fi aici”, a completat un altul. La final, oamenii au primit pachete cu hrană pentru zilele de Crăciun, când cantina socială este închisă.
„Este o modalitate de a face dintr-o zi normală, una specială. Am încercat, mai mult ca altădată, să fim mai aproape de sufletul lor, pentru ca să simtă, atât cât se poate, bucuria Crăciunului”, a spus preotul Olimpiu Todorean, preşedintele Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea.
Zilnic, la cantina Centrului Social „Maria Rossa” iau prânzul 35 de oameni ai străzii. Sâmbătă, unii beneficiari şi-au adus prietenii la masa festivă de Crăciun.
Crina DOBOCAN
www.bihon.ro