HomeNotizie201821 Dicembre: Crăciunul ne îndeamnă la caritate

Indirizzo:

Telefono:

Notizie

Crăciunul ne îndeamnă la caritate

Copiii Centrului de zi „Sf. Martinˮ din Ioaniş au fost în săptămâna premergătoare Crăciunului beneneficiarii unui dublu şi sincronizat act caritabil din partea Bisericii: aceasta, prin intermediul domnişoarei Sarca Mădălina din Oradea, care a oferit fiecărui copil în parte cadouri, respectiv prin Asociaţia Ave Miriam, coordonată de doamna profesoară Zima Carmen, care a dăruit copiilor cadouri constând în haine şi jucării.
Alte surprize, care le-au făcut copiilor din Ioaniş şi mai frumos Crăciunul din acest an, au fost pregătite tocmai de alţi copii, elevi ai claselor primare ale Liceul Vocaţional Pedagogic „Nicolae Bolcaşˮ din Beiuş, prin dăruirea doamnelor învăţătoare Istoc Silvia şi Hadareanu Diana. Totodată au ajuns la beneficiarii Centrului de zi „Sf. Martinˮ din Ioaniş cadourile pregătite de enoriaşii parohiei greco-catolice „Sfinţii Trei Ierarhiˮ din Beiuş.
„Să fiţi tot mai buni şi să împărtăşiţi cu ceilalţi binele pe care l-aţi experimentatˮ, i-a îndemnat pe copiii din Ioaniş preotul Zorel Zima, protopop greco-catolic de Beiuş, într-un cuvânt de învăţătură adresat cu acest prilej.
La rândul lor, donatorii au fost colindaţi de cei 50 de copii ai Centrului, în semn de mulţumire şi bucurie pentru tot ceea ce au reuşit să facă pentru ei în pragul sărbătorii Naşterii Domnului. Un astfel de gest, arătă încă o dată că această sărbătoare este ocazia de fi mai buni şi mai atenţi la nevoile celor din jurul nostru.
Centrul de zi din Ioaniş este „Şcoala după şcoalăˮ, unde în fiecare zi elevii claselor I-IV şi clasa 0 din Ioaniş vin pentru a servi o masă caldă şi a-şi face împreună cu personalul Centrului temele de casă, reuşindu-se în acest mod ca fiecare copil să nu aibă niciun motiv care să îl determine să renunţe la şcoală.
Pentru Biroul de Presă EGCO,
p. Zima Zorel