AcasăNoutăţi201821 Decembrie: Copiii Centrului de zi „Sf. Martinˮ din Ioaniş, în prag de Crăciun
Casa Frenţiu

Copiii Centrului de zi „Sf. Martinˮ din Ioaniş, în prag de Crăciun

Fii înţelept şi mai bun, iubeşte ca şi cum în fiecare zi pe care o vei trăi ar fi iar Crăciun: acesta este colindul celor 50 de copii ai Centrului „Sf. Martinˮ din Ioaniş, cu prilejul primirii cadourilor de Crăciun, ajunse la ei pe 19 decembrie a.c., prin intermediul asociaţiei Caritas Eparhial Oradea.
Recent inaugurat, în luna noiembrie a acestui an, centrul de zi din Ioaniş este „Şcoala după şcoalăˮ unde în fiecare zi elevii claselor I-IV şi clasa 0 vin pentru a lua o masă caldă şi a-şi face împreună temele de casă. Cu o singură condiţie: să nu abandoneze şcoala!
„Pentru cei mai mulţi dintre beneficiari, aceasta este singura masă caldă pe care o au într-o zi”, mărturiseşte p. Olimpiu Todorean, preşedintele asociaţiei Caritas Eparhial Oradea, care a dorit să ofere în mod personal, fiecărui copil, cadourile de Crăciun. Spre surprinderea celor mici, în acest an au primit două cadouri: unul surpriză, unic şi personalizat, din partea partenerului asociaţiei Friends – Hope for humanity şi altul, la fel pentru toţi, din partea asociaţiei Caritas Eparhial Oradea. Nu au lipsit donaţiile în alimente, pentru a asigura masa caldă a copiilor în perioada imediat următoare.
La rândul lor, copiii, însoţiţi de doamnele pedagog, i-au colindat pe „mesagerii lui Moş Crăciunˮ, iar colindul lor este, probabil, cel mai simplu mod de a defini caritatea: să trăim ca şi cum în fiecare zi ar fi Crăciun!
Crăciunul este mereu nou, pentru că ne invită să ne renaştem în credinţă, să ne deschidem la speranţă, să reaprindem caritatea: spunea în urmă cu câteva zile Papa Francisc, în discursul adresat adresat artiştilor de la „Concertul de Crăciun” din Vatican, pe 14 decembrie 2018.
www.egco.ro
Direcţionează 3,5%