HomeNotizie20181 Dicembre: Curs de formare a formatorilor

Indirizzo:

Telefono:

Notizie

Curs de formare a formatorilor

Primul modul al unui curs de formare a formatorilor pe tema doctrinei sociale a Bisericii Catolice, organizat de Confederaţia Caritas România, cu sprijinul Renovabis şi cooperarea Katholische Sozialwissenschaftliche Zentralstelle (KSZ) din Germania s-a desfăşurat în perioada 26-28 noiembrie 2018, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi de la Ciofliceni.
Cursul a fost sustinut de experti din Germania: Mons. Dr, Prof. Peter Schallenberg, director KSZ, Dr. Arnd Küppers, director adjunct KSZ si Mag. Theol. Lars Schäfers, cercetător asociat KSZ. Formatorii au abordat urmatoarele teme:„Justiţie / Dreptate şi iubire: Introducere în Doctrina Socială Catolică”, „Angajamentul personal şi social: Iubirea în acţiune”, „Etica Doctrinei Sociale Catolice”, „Ecologia umana: justiţia socială şi faţă de mediu. Documentele suport pentru sesiunile de lucru, discuţii si analize pe text în grupuri au fost scrisorile enciclice papale: Deus caritas est, Caritas in veritate, Laudato si, Centesimus annus si lucrarea DOCAT.
La curs au participat reprezentanţi ai asociaţiior Caritas diecezane/eparhiale din ţară, Kolping Romania, Actiunea Catolică si Seviciul Maltez de Ajutor, precum si un reprezentant al Conferintei Episcopilor din Romînia şi unul de la Universitatea Bucuresti. (Snagov). Din partea Caritas Eparhial Oradea a participat părintele Gavril Buboi, vicepreşedinte.
Acest modul de fromare este primul dintr-o serie de patru si reprezinta una din componentele proiectului FOCUS - Program de pregătire spirituală în Doctrina Socială a Bisericii Catolice pentru laici şi preoţi, angajaţi şi colaboratori ai organizaţiilor catolice din România implicaţi în activităţi socio-caritabile, implementat in perioada 1 noiembrie 2018 – 31 octombrie 2020.
CCR
Direcţionează 2%