AcasăNoutăţi201828 Noiembrie: Elevii Liceului Teoretic “Onisifor Ghibu” donează fructe şi legume
Casa Frenţiu

Elevii Liceului Teoretic “Onisifor Ghibu” donează fructe şi legume

În cadrul campaniei sociale “Săptămâna legumelor şi a fructelor donate”, desfăşurată în perioada 19 - 23 noiembrie la Liceul Teoretic “Onisifor Ghibu”, elevii au strâns peste 700 de kilograme de fructe şi legume, pe care le-au donat Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea.
În pauza mare, sala festivă a liceului s-a umplut de zeci de cutii şi pachete pline cu banane, mere, portocale, cartofi, morcovi etc. care au fost încărcate cu ajutorul elevilor voluntari şi transportate în satul Ioaniş. Acţiunea de colectare a fost coordonată de doamna profesor Carmen Chiş cu ajutorul membrilor comisiei SNAC, fiind susţinută de direcţiunea liceului şi de Consiliul elevilor.
Cea mai mare parte din fructele şi legumele colectate au fost descărcate la Centrul de zi pentru copii „Sfântul Martin” din satul Ioaniş, proaspăt inaugurat, unde vor fi distribuite şi utilizate pentru pregătirea mesei celor 50 de copii care beneficiază de serviciile centrului. Restul fructelor şi legumelor au ajuns la Cantina Socială din cadrul Centrului Maria Rosa din Oradea, unde vor fi folosite pentru prepararea mesei pentru cei 40 de beneficiari care servesc zilnic o masă caldă în cadrul acestui serviciu.
Le mulţumim elevilor darnici şi profesorilor din Liceul Teoretic “Onisifor Ghibu”, care sprijină încă o dată activitatea asociaţiei. Graţie lor, persoanele aflate în dificultate vor beneficia de acest ajutor suplimentar în pragul Sărbătorilor de iarnă!
Ioana Tuţă
Coordonator voluntari