AcasăNoutăţi201828 Octombrie: SCRISOARE DE MULŢUMIRE

SCRISOARE DE MULŢUMIRE

Doamnelor şi domnilor,
Am realizat încă odata cât de important este să-i ajuţi pe cei care trec prin greutăţi şi cât de frumos este sa fim uniţi.
Nu ne dorim laude, dar ne dorim să arătăm modele de umanitate, nu ne dorim măriri, dar ne bucurăm să vedem apreciere în ochii celor pe care dorim să îi alinăm.
Dincolo de modestia actului benevol şi a gesturilor de complicitate anonimă, este, din când în când nevoie şi de acceptarea mulţumirii şi recunoştinţei celor pe care îi ajuţi. Ne umplem cu zambetele nevoiaşilor, cu bucuria ca le putem fi utili, dar când primim cuvinte de recunoştinţă trebuie să le acceptăm şi să le apreciem aşa cum se cuvine.
Joi, 11 octombrie a.c., reprezentanţii U.D.S.C.R. F.Z. BIHOR au fost la Asociaţia Caritas Eparhial Oradea, pentru a duce donaţiile din partea dumneavoastră.
Hăinuţele strânse în urma donaţiilor şi toate celelalte lucruri oferite de voi, poate reprezenta pentru unii dintre ei primul cadou primit vreodată. Aceşti oameni au poveşti triste de viaţă, iar cei mici sunt împovaraţi de lipsuri şi greutăţi în primii lor paşi.
Oare ce dar e mai de preţ decât să ştii că ai atins inima cuiva? Că eşti în rugăciunile şi gândurile bune ale unui om căruia i-ai întins mâna, pe care l-ai mângăiat cu o vorba bună?
Cu ajutorul vostru am făcut posibile toate aceste trăiri, pe care le-am adunat cu toţii prin gestul fiecăruia de a dona din puţinul lui celui care are şi mai puţin.
Împreună am reînviat pentru ei, măcar pentru câteva momente, credinţa că viaţa este frumoasă şi că oamenii ştiu să dăruiască din inimă.
Vă mulţumesc pentru generozitate şi pentru faptul că ne-aţi susţinut în acest demers. Cadourile daruite de dumneavoastră înseamnă bucurie şi sperantă pentru cei care vor avea nevoie de ele.
De aceea, ne prpopunem să mergem mai departe şi cu astfel de acţiuni umanitare.
Sperăm că ne veţi fi aproape de fiecare dată. Nu putem să rămânem indiferenţi la situaţia precară a multora din jurul nostru.
Sunt fericit şi mândru atât de membri U.D.S.C.R., cât de întreaga comunitate de slovaci din România, dar totodată aduc mulţumiri şi majorităţii române sau altor minorităţi care ni s-au alăturat în acest demers.
Vă sunt recunoscător pentru această iniţiativă şi,
Vă mulţumesc tuturor!
Cu respect,