Română | English | Italiano
AcasăNoutăţi201818 Octombrie: Un Milion de Stele - 2018
Casa Frenţiu
CANTINA SOCIALĂ

Contact

Caritas Eparhial Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 3
410210 - Oradea, BH
ROMÂNIA

Telefon:

+40.359.418.212

Fax:

+40.359.418.211

Email:

caritaseparhial@yahoo.it

Noutăţi

Un Milion de Stele - 2018

Un Milion de Stele - 2018

Acţiunea “Un milion de stele” este o iniţiativă Caritas şi se desfăşoară, în prezent, în mai multe ţări europene, (Germania, Franţa, Belgia, Luxemburg, Elveţia şi România).
Evenimentul are loc în fiecare an. Anul acesta am organizat evenimentul, pentru a zecea oară, la Oradea cu ocazia Zilei Internaţionale pentru Eradicarea Sărăciei.
Acţiunea avut loc pe str. Republicii, lângă biserica ”Sfântul Duh”, din Oradea, în 17 octombrie 2018, şi a început cu aprinderea lumânărilor, urmată de cuvântul episcopului László Böcskei şi a vicarului general Mihai Vătămănelu, încheindu-se cu un moment artistic susţinut de Ovidiu Lazăr şi Erika Bustye şi invitarea participanţilor să servească ceai şi ciocolată caldă şi să ia, cu ei acasă, lumânările aprinse, ca semn de solidaritate cu cei săraci, bolnavi şi marginalizaţi.
Scopul acestui eveniment a fost de a oferi semne vizibile pentru o societate solidară şi o lume dreaptă, de luptă împotriva sărăciei şi a excluziunii sociale şi constă în iluminarea locurilor şi clădirilor reprezentative din cât mai multe oraşe şi comunităţi cu ajutorul lumânărilor exterioare şi prin chemarea la solidaritate cu cei săraci, bolnavi sau marginalizaţi.
Totodată se doreşte încurajarea cetăţenilor de a se implica în crearea unei schimbări reale prin voluntariat, prin donaţii de haine şi alimente, prin donaţii în bani precum şi prin alegerea unor produse şi servicii oferite de structurile de economie socială: CEO CONSTRUCT, CEO STORE şi ARDOR D-LUX.
Le mulţumim lui Tamas Szombati-gille şi Ioana Matea, coordonatorii precum şi voluntarilor care au ajutat la buna desfăşurare a evenimentului.
PSS László Böcskei: ”Când aprindem azi simbolic o lumină pentru a ne arăta solidaritatea faţă de cei aflaţi în diferite nevoi şi care trăiesc în imediata noastră apropiere atunci trebuie să ne gândim că, în acest milion de stele, fiecare stea şi fiecare lumină contează. Fiecare gest de solidaritate contează. Fiecare zâmbet sau mână întinsă spre cei care au nevoie de zâmbetul nostru, de empatia noastră de ajutorul nostru, contează. Suntem aici pentru a ne sensibiliza pe noi înşine faţă de nevoile lumii în care trăim. Doresc să vă îndemn pe dumneavoastră, pe cât mai mulţi, să încercăm să facem fapte concrete şi să ajutăm acolo unde putem. Niciodată nu putem spune că nu am cum să ajut pentru că întotdeauna este o posibilitate sau un mijloc de a ajuta şi niciodată nu trebuie să aşteptăm de la alţii iniţiative ci trebuie noi să pornim cu iniţiative şi să ajutam acolo unde se poate. Le mulţumesc voluntarilor din ambele comunităţi pentru acest semn de solidaritate şi cerem binecuvântarea lui Dumnezeu asupra a tot ceea ce vrem să facem pentru semenii noştri, mulţumim binefăcătorilor noştri care, din afara hotarelor ţării, sprijină activitatea socială, cu dedicaţie şi, în mod constant, deoarece, de multe ori, fără ajutorul lor nu am putea face faţă provocărilor. Doresc ca această lumină pe care o aşezam astăzi, ca simbol, să ne ajute la mai multe fapte bune”.
Pr. Mihai Vătămănelu, vicar general: ”Un milion de stele este un gest prin care dorim să atragem atenţia asupra acestui flagel al sărăciei. Deşi nu trăim într-o ţară foarte bogată totuşi, ştim ce înseamnă sărăcia, pentru că am trăit perioade de sărăcie. Ne gândim în schimb la ţările cu adevărat sărace care duc lipsa de apă, duc lipsă de pâine şi de cele mai elementare lucruri pentru a supravieţui. De aceea e bine întotdeauna să-i purtăm în gând pe toţi cei care suferă din lumea întreagă dar mai ales să fim atenţi la cel de lângă noi pentru că încă sunt persoane care suferă. Ceea ce facem noi pentru ei, gesturile noastre de atenţie, de iubire şi de slujire sunt foarte importante, oricât de mici ar fi şi Dumnezeu le priveşte, de sus, cu bucurie. Să ne rugăm la bunul Dumnezeu să binecuvânteze pe toţi cei care fac binele, pe toţi voluntarii, pe toţi cei implicaţi în munca de îngrijire pentru cei săraci, pe toţi cei care oferă câte ceva din puţinul lor pentru a aduce un zâmbet şi o bucurie pe chipul celor sărmani.”
Pr. Olimpiu Todorean
Direcţionează 3,5%
IEŞI DIN TIPAR!

DUŞURI SOCIALE
Susţine-ne!
Dezvoltat de: Azatech | Valid: XHTML | Valid: CSS