AcasăNoutăţi201020 Septembrie: Comunicat

Comunicat

La mai bine de două luni după inundaţiile din luna iulie, a.c., Caritas Iaşi continuă să fie alături de sinistraţi prin echipe de voluntari şi specialişti care, zi de zi, încearcă să aducă un cuvânt de speranţă împreună cu un ajutor material, acestor oameni atât de încercaţi.
Echipele de angajaţi şi voluntari au făcut anchete sociale pentru a asigura un sprijin real în reabilitarea sau reconstruirea locuinţelor. Voluntarii au vizitat ceea ce a mai rămas din locuinţele sinistraţilor, le-au ascultat mărturiile şi le-au cunoscut suferinţele şi sentimentul de nesiguranţă pe care aceştia îl trăiesc datorită faptului că, pentru moment, din partea autorităţilor nu au primit decât promisiuni generoase.
În perioada 12 iulie – 12 august 2010 Caritas Eparhial Oradea a demarat o colectă specială pentru a veni în sprijinul sinistraţilor din Moldova. În urma îndemnului Episcopului Virgil Bercea au răspuns apelului parohiile greco-catolice din Bihor, Sălaj, Satu Mare şi Arad aflate sub jurisdicţia Eparhiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, Oradea. La sfârşitul colectei s-a adunat suma de 29.614 lei. Cu această sumă colectată, ce va fi trimisă către Caritas Iaşi, vor fi ajutate aproximativ 10 familii.
Caritas va fi în continuare alături de sinistraţi prin programe de ajutor ce se vor concretiza prin:
125 de case reparate – buget 500 euro/casă
20 de case reparate – buget 1.000 euro/casă
110 familii vor primi lemne de foc pentru iarnă
25 de familii vor primi sobe
200 familii vor primi pachete cu seminţe pentru legume în primăvară
Mulţumim tuturor credincioşilor care au făcut acest gest de solidaritate umană.
Pr. Olimpiu Todorean