AcasăNoutăţi201818 Mai: Voluntarii Caritas Eparhial au organizat “Atelierul de zâmbete”

Voluntarii Caritas Eparhial au organizat “Atelierul de zâmbete”

Voluntarii clovni ai Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea au organizat, joi, 17 mai, începând cu ora 16.00, activităţi recreative şi jocuri în Parcul 1 Decembrie, în cadrul acţiunii „Atelierul de zâmbete”, cu ocazia Săptămânii Naţionale a Voluntariatului.
Săptămâna Naţională a Voluntariatului, eveniment aflat la a XVIII-a ediţie şi coordonat la nivel naţional de Pro Vobis - Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat, îşi propune să mobilizeze cât mai multe organizaţii pentru a sărbători împreună implicarea socială, a recunoaşte public activitatea voluntarilor şi a atrage sprijinul comunităţii.
Anul acesta, Asociaţia Caritas Eparhial Oradea, partener local al SNV, a marcat acest eveniment prin activităţi recreative şi ludice în Parcul 1 Decembrie, cu ajutorul unei echipe de voluntari care au beneficiat de cursurile de clovn oferite bianual prin programul “Prieteni pentru un zâmbet” din cadrul asociaţiei. În ciuda vremii, voluntarii s-au mobilizat să aducă zâmbete pe chipul copiilor, “înarmaţi” cu baloane modelabile, peruci colorate, machiaj de faţă şi trucuri de magie, demonstrând încă o dată că voluntariatul te ţine în priză. Le mulţumim pe această cale pentru implicarea şi entuziasmul molipsitor de care dau dovadă!
Programul “Prieteni pentru un zâmbet”, unul dintre cele mai îndrăgite ale asociaţiei, se desfăşoară săptămânal la Spitalul Clinic Municipal “Dr. Gavril Curteanu”, unde voluntarii clovni-doctori îi înveselesc pe micuţii pacienţi internaţi aici. Cu sprijinul Fundaţiei Comunitare Oradea, prin intermediul proiectului “Swimathon 2018”, programul a obţinut finanţare pentru derularea activităţilor în următorul an.
Ioana Matea
Coordonator voluntari