AcasăNoutăţi20184 Mai: Un nou centru de zi pentru copii, la Ioaniş

Un nou centru de zi pentru copii, la Ioaniş

Asociaţia Caritas Eparhial Oradea a pus, în Ioaniş, piatra de temelie a viitorului centru de zi ”Sfântul Martin”, miercuri, 2 mai 2018. Slujba de sfinţire a locului a fost oficiată de părintele protopop Zima Zorel şi părintele paroh Boţa Mircea, în prezenţa copiilor, beneficiari ai viitorului centru, a preşedintelui asociaţiei, a responsabilului de proiect, Adela Popa-Ghiţulescu şi ai angajaţilor asociaţiei.
Valoarea totală a proiectului este estimată la suma de 320.000 euro şi preconizăm că începând cu luna octombrie 2018 copiii să beneficieze de un centru nou conform standardelor europene şi a legislaţiei în vigoare. Centrul va avea 6 săli pentru activităţile educative, bucătărie proprie şi sală de mese, centrală proprie şi teren de sport.
Ioaniş este un sat din comuna Finiş, judeţul Bihor, România.
O mare parte dintre locuitori nu au venituri în afara alocaţiei copiilor şi sunt neşcolarizaţi. Copiii care provin din aceste familii se afla în risc de abandon şcolar.
Odată cu realizarea construcţiei, în Ioaniş, va funcţiona un centru de zi destinat copiilor cu vârsta între 6 şi 16 ani.
De serviciile centrului pe care îl construim la Ioaniş vor beneficia un număr de 50-80 de copii. Pentru ei, centrul reprezentând şansa de a mânca o masă caldă în fiecare zi, de a fi educaţi şi de a avea un viitor.
Serviciile sociale oferite în cadrul Centrului de Zi ”Sfântul Martin” vor fi servicii sociale specializate care au ca scop asigurarea zilnică a unei mese calde şi prevenirea abandonului şcolar prin asigurarea unor condiţii armonioase de creştere, educare şi formare socială şi profesională.
Centrul de zi le va asigura copiilor un mediu adecvat pentru a creşte şi a se dezvolta armonios, ajutând-i să se integreze în societate.
Prin activităţile desfăşurate vom oferi copiilor: o masă caldă zilnică, gustare, ajutor în efectuarea temelor pentru şcoală, meditaţii şcolare, activităţi educative informale, formale şi non-formale, activităţi recreative şi activităţi de creaţie.
Prin activităţile desfăşurate la Centru, dorim să-i învăţăm pe copii să devină persoane autonome, corecte, cinstite şi responsabile, să se respecte pe sine şi pe ceilalţi.
Pr. Olimpiu Todorean
Direcţionează 2%