AcasăNoutăţi201818 Aprilie: Liceul Teoretic “Onisifor Ghibu” susţine cauza Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea

Elevii de la Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu” au participat, marţi, la târgul culinar anual organizat de unitatea de învăţământ. Jumătate din banii strânşi în cadrul evenimentului de caritate vor fi donaţi pentru susţinerea cauzei Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea, “Terapie prin zâmbet”, înscrisă şi anul acesta la Swimathon.
Începând cu pauza mare, elevii liceului orădean au fost invitaţi în sala festivă pentru a degusta şi achiziţiona din preparatele culinare pregătite de colegii lor. Cu mic, cu mare, tinerii şi profesorii lor s-au bucurat de diferitele sortimente de gustări reci, aperitive şi dulciuri pregătite cu pricepere şi migală. Conducerea liceului a decis ca o parte din fondurile colectate la ediţia din acest an a târgului culinar să fie donată cauzei “Terapie prin zâmbet”, înscrisă la Swimathon, un eveniment de strângere de fonduri organizat de Mişcarea Fundaţiilor Comunitare în mai multe oraşe din România. În plus, sub coordonarea doamnei prof. Carmen Chiş, ambasador Swimathon în acest an, şase elevi din liceul Onisifor Ghibu vor înota sâmbătă, 21 aprilie, începând cu ora 10:00, la bazinul Ioan Alexandrescu, pentru a sprijini cauza “Terapie prin zâmbet”.
Târgul culinar a fost posibil datorită implicării d-lui director prof. Iulius Radu Timar, d-lui director adjunct prof. Călin Perţe, echipei de elevi coordonată de preşedintele Consiliului Şcolar al Elevilor, Ioana Vasile, juriului condus de prof. Adrian Tencuţiu, precum şi elevilor, diriginţilor şi profesorilor participanţi. Asociaţia Caritas Eparhial Oradea doreşte să mulţumească pe această cale conducerii Liceului Teoretic “Onisifor Ghibu” şi tuturor persoanelor implicate în organizarea acestui eveniment.
Prin finanţarea acţiunii “Terapie prin zâmbet”, voluntarii clovni-doctori ai Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea, vor putea să-şi continue activitatea la Spitalul Clinic Municipal “Dr. Gavril Curteanu”, aducând zâmbete pe chipul a mii de copii internaţi anual. Pentru a afla mai multe detalii despre această cauză, vă invităm să accesaţi următorul link: http://swimathon.fundatiacomunitaraoradea.ro/proiect/terapie-prin-zambet/
Ioana Matea
Coordonator voluntari