AcasăNoutăţi201814 Aprilie: Întâlnirea specialiştilor care lucrează în comunităţi rurale, sărace şi marginalizate
Casa Frenţiu

La sfârşitul lunii martie 2018 Asociaţia Caritas Eparhial Oradea a organizat o întâlnire adresată specialiştilor care lucrează în organizaţii neguvernamentale, în centre de zi pentru copii sau în servicii de tipul after school în comunităţi rurale, sărace şi marginalizate.
Întâlnirea s-a adresat personalului direct implicat în furnizarea de servicii: asistenţi sociali, educatori, educatori specializaţi, coordonatori de centre, psihologi şi face parte dintr-o serie de întâlniri care au ca scop dezvoltarea relaţiilor dintre profesioniştii în domeniu, schimbul de experienţă, împărtăşirea de bune practici, discutarea dilemele cu care aceştia se confruntă în munca de zi cu zi.
Metodele utilizate au fost world caffe respectiv metode din cadrul tehnicilor restaurative.
Atât obiectivele întâlnirii cât şi forma de organizare a acesteia s-au bazat pe aspecte restaurative cum ar fi identificarea, înţelegerea şi acceptarea nevoilor, câştigarea încrederii pentru cooperare, angajamentul părţilor şi responsabilitatea.
În cadrul evenimentului participanţii au avut ocazia de a discuta pe teme identificate de ei, de a exersa comunicarea afectivă, de a clarifica nevoi şi intenţii – toate acestea într-un cadru menit să încurajeze participarea efectivă a fiecăruia.
Adela Popa-Ghiţulescu
Direcţionează 2%