AcasăNoutăţi201019 Septembrie: Conferinţă de presă

Conferinţă de presă

În data de 16 septembrie 2010 a avut loc în incinta Librăriei Gutenberg o conferinţa de presă în cadrul căreia a fost lansat proiectul „Un tânăr implicat, un tânăr mai bogat”, proiect derulat de Caritas Eparhial Oradea şi finanţat de Consiliul Local al Municipiului Oradea.
Proiectul se desfăşoară în perioada 1 septembrie – 30 noiembrie 2010 şi are ca şi scop dezvoltarea atitudinii civice şi a simţului filantropic a tinerilor din Municipiul Oradea şi încurajarea implicării civice a acestora. Echipa proiectului este formată din Ana-Maria Lazăr – coordonator proiect şi Iulia Iova – asistent coordonator.
În cadrul proiectului se organizează întâlniri cu reprezentanţi ai 8 organizaţii non-guvernamentale din Oradea pe tema promovării voluntariatului în organizaţii şi 4 seminarii de formare pentru studenţii din instituţiile de învăţământ superior din Oradea, pe tema Implicării civice a tinerilor.
Grupul ţintă al acestui proiect îl constituie studenţii cu vârsta cuprinsă între 19 şi 29 de ani din Municipiul Oradea, iar beneficiarii direcţi ai acestui proiect vor fi 3.000 de tineri care vor afla informaţii despre implicarea civică din pliantele şi afişele ce vor fi realizate sau din seminariile organizate.
De asemenea beneficiari direcţi ai acestui proiect vor fi şi 8 ONG-uri, care în cadrul întâlnirilor organizate cu reprezentanţii acestora vor afla metode de bună practică în lucrul cu voluntarii.
Principalele activităţi ale proiectului constau în realizarea pliantelor despre voluntariat şi implicare civică, stabilirea celor 8 ONG-uri cu care se vor organiza întâlnirile, stabilirea instituţiilor de învăţământ superior din Oradea cu care se va semna acordul de parteneriat, pregătirea şi desfăşurarea seminariilor în aceste instituţii şi implicarea tinerilor în activităţi de voluntariat în funcţie de interesul personal.
Rezultatele estimate în urma implementării acestui proiect sunt promovarea implicării civice în comunitatea orădeană, sensibilizarea comunităţii şi în special a tinerilor studenţi cu privire la problemele civice şi sociale ale comunităţii şi creşterea numărului de voluntari tineri implicaţi în activităţi specifice ale ONG-urilor orădene.