AcasăNoutăţi20184 Martie: Absolvenţii cursului de clovni - sesiunea februarie 2018

Absolvenţii cursului de clovni - sesiunea februarie 2018

Asociaţia Caritas Eparhial a organizat sesiunea februarie 2018 a cursului de clovni în perioada 12 februarie - 2 martie 2018. Trupa „Prieteni pentru un zâmbet” este mai bogată cu 18 noi clovni-doctori.
De trei ori pe săptămână, copiii internaţi la Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” sunt vizitaţi de către voluntarii clovni-doctori, iar zâmbetul afişat pe micile lor feţe suferinde este cea mai mare răsplată a voluntarilor. Aceştia socializează cu copiii şi le aduc bucurie. Se joacă cu ei, realizează trucuri de magie şi le oferă fiecăruia câte un balon modelat pentru a le însenina ziua. Copiii îi aşteaptă nerăbdători pe clovni în fiecare marţi, joi şi sâmbătă.
Asociaţia organizează de două ori pe an, în luna septembrie şi în luna februarie câte un curs de formare după care voluntarii încep vizitele la spital.
Cursul este gratuit pentru voluntari, iar costurile desfăşurării acestei sesiuni fiind acoperite din surse proprii, donaţii şi din banii strânşi cu proiectul „Terapie prin zâmbet” la Swimathon 2017. Sponsori: SALEX, NTT Data România şi West Fruta Distribution.
Următorul curs va avea loc în septembrie 2018. Pentru înscrieri vă rugăm să trimiteţi un e-mail la adresa: voluntariatcaritas@yahoo.com.
Direcţionează 2%