AcasăNoutăţi20108 Septembrie: Comunicat

Comunicat

Din anul 2006, Asociaţia Caritas Eparhial Oradea derulează programul „O masă caldă”, în cadrul căruia distribuie, zilnic, o masă caldă (supă, felul doi şi pâine) pentru 30 de persoane din oraş. Costul acestui program este de 9.000 de lei/lună pentru 30 de beneficiari.
În lunile mai, iunie şi iulie a.c., programul „O masă caldă” a fost susţinut cu suma de 7.100 de lei din subvenţiile alocate de Consiliul Local al Municipiului Oradea în baza Legii 34/1998, în care se stipulează că: de la bugetele locale, se pot aloca subvenţii asociaţiilor şi fundaţiilor române cu personalitate juridică a căror activitate de asistenţă socială se adresează beneficiarilor dintr-un singur judeţ şi care au încheiat convenţii cu consiliile locale în cauză, pentru prestarea de servicii de asistenţă socială.
Masa caldă primită zilnic îi ajută pe aceşti oameni nu doar prin faptul că nu mai răbdă foame, ci contribuie şi la depăşirea situaţiei de criză în care se află în momentul în care solicită ajutorul nostru.
Dorim, pe această cale, să mulţumim Consiliului Local al Municipiului Oradea, în numele celor 38 de persoane care, de-a lungul celor trei luni, au beneficiat de acest program. Mulţumim, totodată, şi orădenilor care, în mod indirect prin plata taxelor şi a impozitelor, au contribuit la susţinerea acestui program.
pr. Olimpiu Todorean