AcasăNoutăţi201730 Noiembrie: Activitate cu caracter preventiv – informativ

Activitate cu caracter preventiv – informativ

Agentul şef, Purlea Sidonia Monica, din cadrul Poliţiei Municipiului Oradea, a desfăşurat o activitate cu caracter preventiv – informativ la Centrul de Zi pentru Copii Gabrielle, joi 23 noiembrie 2017. La activitate au participat cei 12 copii din cadrul centrului şi echipa multidisciplinară.
Activitatea a avut scopul de a preveni şi combate infracţiunile comise în unităţile de învăţământ cu victime. Cu această ocazie s-a prezentat un material cuprinzând recomandări preventive pentru a nu deveni victime ale unor infracţiuni, cauze care favorizează comiterea infracţiunilor de către tineri/copii, cele mai frecvent săvârşite infracţiuni de către aceştia, precum şi sancţiunile şi pedepsele care se aplică minorilor.
Au fost purtate discuţii libere cu aceştia şi s-a răspuns întrebărilor adresate de ei, clarificându-se şi aspecte legate de normele de convieţuire socială, ordine şi linişte publică.
Ligia Deac, Asistent social