AcasăNoutăţi201728 Noiembrie: Colectă bogată

Colectă bogată

În cadrul strategiei SNAC s-a desfăşurat "Săptămâna fructelor şi legumelor donate". Campania s-a desfăşurat şi la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu din Oradea, sub îndrumarea membrilor SNAC conduşi de profesoara Carmen Chiş, coordonator. În campanie s-au implicat atât elevii din învăţământul primar cât şi din cel gimnazial şi liceal.
În urma mobilizării exemplare a elevilor s-au colectat circa 320 kg de mere, 220 kg de clementine, 80 kg de banane, 5 kg de kiwi, 1 ananas, 80 kg de varză, 40 kg de conopidă, 160 kg de cartofi, 60 kg de ceapă, 140 kg de morcovi, 40 kg ardei, 5 kg ţelină, 5 kg roşii, usturoi şi alte legume rădăcinoase.
Fructele şi legumele colectate au fost dăruite Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea pentru Cantina Socială, Centru de zi pentru copii Gabrielle şi Centrul de zi pentru copii din Ioaniş.
Mai mult, sacul cu daruri de Moş Nicolae, va fi mai bogat anul acesta datorită colectei de fructe regăsindu-se în el multe mere şi multe clementine, colectate de elevi alături de alte dulciuri oferite de asociaţie.
În acelaşi context şi elevii Liceului Greco-Catolic Iuliu Maniu, din Oradea au colectat şi dăruit asociaţie, în principal, alimente de bază neperisabile: 106 kg de zahăr, 78 litri de ulei, 98,5 kg de paste făinoase, 129 kg de făină albă, 9 kg făină de mălai, 2 kg de arpacaş, 69 kg de orez, 6,5 kg de fasole boabe, 1,5 kg linte uscată, 8 kg de griş, 73 cutii de conserve diferite, 67 cutii de pateu, 13 borcane de compot, 10 kg de fructe şi 5 kg de legume diferite.
Legumele şi alimentele de bază vor fi folosite pentru cantina socială unde mănâncă, zilnic, 56 de copii şi 70 de adulţi iar fructele vor fi întregi masa zilnică servită acestora.
În numele beneficiarilor noştri mulţumim tuturor celor s-au implicat în realizarea acestor colecte.
Pr. Olimpiu Todorean