Română | English | Italiano
AcasăNoutăţi201014 Iulie: APEL
Casa Frenţiu

CANTINA SOCIALĂ

Contact

Caritas Eparhial Oradea

Adresă:

Str. Mihai Pavel nr. 3
410210 - Oradea, BH
ROMÂNIA

Telefon:

+40.359.418.212

Fax:

+40.359.418.211

Email:

caritaseparhial@yahoo.it

Noutăţi

APEL

APEL

În momentul de faţă prisosul vostru să acopere lipsa lor (2 Cor. 8,14)
Iubiţi credincioşi,
În anul 2008 vă adresam rugămintea de a ajuta semenii noştri grav afectaţi de inundaţiile din acel an. Răspunsul Dumneavoastră a fost prompt şi, astfel, sute de familii au putut fi ajutate.
La doi ani după acel dezastru, Moldova, şi nu numai, este din nou greu încercată de inundaţii. Conform datelor, în mai multe zone din ţară, peste o sută de localităţi au fost afectate şi 7.762 de persoane au fost evacuate. Au fost afectate 3.903 gospodării, 396 locuinţe. Au fost distruse mii de hectare de teren arabil, păşuni şi fâneţe.
Centrul Diecezan Caritas Iaşi a intervenit în localităţile Dorohoi, Pomârla şi Hilişeu Cloşca din Jud. Botoşani, precum şi în Buruieneşti, în Judeţul Neamţ.
Caritas a fost printre primele organizaţii prezente în zonă pentru intervenţii de urgenţă. Iar pe termen mediu, familiile cele mai afectate sunt sprijinite până la revenirea la viaţa lor obişnuită. De exemplu, familiile care trăiesc din agricultură şi care au pierdut recolta primesc un suport alimentar pentru o anumită perioadă. De asemenea, sobele şi lemnele de foc reprezintă un sprijin esenţial pentru multe familii în perioada de iarnă. În acelaşi timp, Caritas desfăşoară programe de reabilitare. Aceste programe au ca scop revenirea la o viaţă autonomă şi demnă. Iar programele agricole (distribuţii de seminţe, îngrăşăminte, unelte, furaje, animale) sprijină familiile la restabilirea surselor de subzistenţă.
Credincioşii care doresc să facă un gest de solidaritate umană şi să ofere speranţa celor care nu mai au nimic, o pot face în duminicile: 25 iulie şi 1 august 2010. Suma obţinută în urma colectei va fi folosită pentru un program de reabilitare în localităţile din Moldova.
În Eparhia de Oradea responsabilitatea este acordată Asociaţiei „Caritas Eparhial Oradea”. Prin urmare, colecta specială (tasul) din data de 25 iulie şi 1 august 2010 va fi predată, de fiecare parohie, Asociaţiei până la 15 august 2010, cel târziu.
Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toţi cei care faceţi bine întru sfintele noastre biserici!
Virgil Bercea
Episcop
Pentru persoanele private şi juridice interesate de această acţiune există un număr de cont pus la dispoziţie:
Asociaţia Caritas Eparhial Oradea
IBAN: RO70 BTRL 0050 1205 7261 6904,
BANCA TRANSILVANIA ORADEA, cu specificaţia pentru „Colecta Moldova”.
Direcţionează 2%

Proiectul „Tineri Voluntari”
IEŞI DIN TIPAR!

DUŞURI SOCIALE
Susţine-ne!
Dezvoltat de: Azatech | Valid: XHTML | Valid: CSS