HomeNews201710 October: Absolvenţii Cursului de formare Clovni-Doctori Septembrie 2017
Gutenberg Bookstore
WELFARE CAFETERIA
Nursing care

Address:

Phone:

Absolvenţii Cursului de formare Clovni-Doctori Septembrie 2017

Asociaţia Caritas Eparhial a organizat cel de-al doilea curs anual de formare clovni – doctori din cadrul Programului „Prieteni pentru un zâmbet” în perioada 18 septembrie – 6 octombrie 2017, la Centrul Social Maria Rosa. Cursul a fost cofinanţat de către Consiliul Judeţean prin Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte Bihor, în cadrul proiectului „Clovni Doctori Super Eroi”.
La curs s-au înscris 27 de persoane iar până la final au rămas 18 voluntari care au promovat examenul şi astfel au devenit cu adevărat Clovni – Doctori. Voluntarii au început chiar de a doua zi să pună în practică ceea ce au învăţat, ghidaţi de către colegii voluntari din promoţiile anterioare.
Numărul clovnilor – doctori activi a ajuns la 59 de persoane. În prima parte a anului 2017, clovnii au realizat 1385 de ore de voluntariat. Voluntarii clovni – doctori îi vizitează pe micii pacienţi internaţi la Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” de trei ori pe săptămână. Aceştia socializează cu copiii şi le aduc bucurie. Se joacă cu ei, realizează trucuri de magie şi le oferă fiecăruia câte un balon modelat pentru a le însenina ziua. Copiii îi aşteaptă nerăbdători pe clovni în fiecare zi de marţi, joi şi sâmbătă.
Următorul curs de formare clovni – doctori va avea loc în luna februarie 2018. Pentru înscrieri vă rugăm să trimiteţi un e-mail la adresa: voluntariatcaritas@yahoo.com. Până atunci, vă oferim un mesaj din partea noului clovn – doctor Kinga Jakab, care oferă o mică imagine a ceea ce a însemnat acest curs pentru ea:
„Oameni minunaţi, distracţie, emoţii, baloane colorate, responsabilitate, mult - mult optimism, magie din plin, nas roşu, 3 ouă bătute, 100 g de caşcaval, puţin ulei, machiaje haioase, priviri luminoase, multă dăruire, - unde-i reţeta de omletă? Exerciţiu, mingi invizibile peste tot, un sac mare de praf magic, adică pentru fiecare câte unul şi în final bucuria de a-i face pe cei din jur să zâmbească! Mulţumesc Caritas Eparhial Oradea.” Kinga Jakab, Clovn – Doctor, promoţia septembrie 2017.
Cristina Todorean
BE DIFFERENT!