AcasăNoutăţi20099 Noiembrie: Colecta speciala

Colecta speciala

Har şi pace din partea lui Dumnezeu iar de la noi binecuvântare pentru toţi cei ce aduceţi daruri şi faceţi bine întru sfintele noastre biserici şi vă aduceţi aminte de cei săraci.
+ Virgil Bercea
Episcop
Iubiţi credincioşi,
Atunci când ziua începe să scadă şi omul are nevoie să fie îngrijit, Isus îl ia în grija sa şi nu îl trimite acasă fără să fi prevăzut ceea ce îi lipseşte.
Îndemnul Daţi-le voi de mâncare! nu este în sensul de a merge şi de a cumpăra pâine pentru alţii, ci de a lua din pâinea ta şi a o dărui. Doar atunci se înmulţeşte pâinea.
Pâinea şi peşti pe care îi aveţi dumneavoastră nu sunt doar pentru dumneavoastră, sunt pentru toţi. Dacă mănânci din ceea ce ai, te saturi doar tu. Dacă le dăruieşti, mănâncă toţi chiar şi tu, şi îţi va mai rămâne.
De ce să stai să măsori ceea ce dăruieşti altora?
În spiritul acesta, Asociaţia „Caritas Eparhial Oradea” continuă tradiţia din duminica „Samariteanului milostiv”, zi în care se organizează în fiecare an o colectă specială. Prin urmare, tasul din data de 15 noiembrie, 2009, duminica „Samariteanului milostiv”, va fi predat, de fiecare parohie, Asociaţiei.
Colecta din acest an va fi destinată continuării proiectului „O masă caldă pentru cei săraci”, derulat de asociaţie împreună cu Surorile Misionare Franciscane ale lui Cristos.
Pr. Olimpiu Todorean
Preşedinte