AcasăNoutăţi201713 Iunie: Gala Societăţii Civile - Premiul I – Secţiunea Programe pentru proiectul Prieteni pentru un zâmbet

Luni, 12 iunie 2017, un reprezentant al Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea a participat la Gala Societăţii Civile care a avut loc la Teatrul Naţional din Bucureşti. A fost un eveniment deosebit, deoarece s-a sărbătorit cea de-a XV-a ediţie a Galei. Gala Societăţii Civile este cel mai amplu proiect care promovează şi premiază activitatea sectorului non-profit, neguvernamental din Romania (asociaţii, fundaţii, federaţii, grupuri de iniţiativă, persoane fizice cu iniţiativa civică).
Asociaţia Caritas Eparhial Oradea, a înscris în competiţie la secţiunea programe, proiectul Prieteni pentru un zâmbet. Scopul programului este de a-i ajuta pe micii pacienţi internaţi la Spitalul Clinic Dr. Gavril Curteanu din Oradea să treacă peste suferinţă şi tratamente, un proiect continuu al asociaţiei, încă din 2006.
Cu ajutorul voluntarilor, programul Prieteni pentru un zâmbet a avut continuitate în toţi aceşti ani. Voluntarii noştri sunt cei care reuşesc să aducă, de fiecare dată, zâmbete pe chipurile copiilor internaţi în spital şi de aceea, noi, le mulţumim.
Programul Prieteni pentru un zâmbet a intrat în competiţie alături de alte 13 programe din ţară, iar juriul format din Cristian China-Birta, Liviu Chelcea, Monica Loloiu şi Victoria Violeta Alexandru, a decis ca la ediţia aniversară a Galei Societăţii Civile, Asociaţia Caritas Eparhial Oradea să obţină Premiul I – Secţiunea Programe pentru proiectul Prieteni pentru un zâmbet.
În acest an, la ediţia aniversară a Galei Societăţii Civile, s-a mulţumit cui trebuie. S-a mulţumit oamenilor pentru implicarea lor, în toate sectoarele societăţii civile. Şi de aceea, Asociaţia Caritas Eparhial Oradea, mulţumeşte cui trebuie: Oamenilor.